Korona virüs salgını birçok ülkeyi etkilediği gibi ülkemizi de etkilemeye devam ediyor. Bu noktada en çok sıkıntı yaratan durum ise vatandaşın evlere kapanma sürecinde ekonominin büyük darbe alması. Özellikle devlet tarafından gerçekleştirilen birtakım destek ve ödemelerin yanı sıra muhalefet partilerinin de bu zor zamanlara yönelik destek ve önerileri devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından ise bir rapor hazırlanmış olup bu raporda salgına ve salgının ekonomik zararlarına yönelik birtakım öneriler bulunuyor.

Virüs Raporunda Neler Var?

Kılıçdaroğlu, hazırlamış olduğu raporda salgın ve ekonomik yansımasına ilişkin önerilerini sıralamış olup bu öneriler arasında sağlıkçılara çift maaş verilmesi, emekli doktorların göreve çağrılması, çiftçiye destek olunması ve kapanan iş yerlerinin kirasının devlet tarafından ödenmesi ve her aileye 2 bin TL destek verilmesi şeklinde önerileryer aldı.

Kılıçdaroğlu, tarafından parti liderlerine gönderilen216 sayfalık raporda önemli uyarılara yer verirken yaptığı açıklama ile “Krizle karşı karşıyayız” tespiti yapılan raporda, “Türkiye ekonomisinin salgın hastalıktan çok öncesine dayanan kırılganlıkları hastalığın yarattığı ekonomik baskılarla birleşince ülkemiz bir de ekonomik ve sosyal kriz yaşama riskiyle karşı karşıya kalmıştır” ifadelerine yer verdi.

Her Aileye 2 Bin TL

Kılıçdaroğlu tarafından sunulan raporda yer aldığı şekli ile “Yaşanan daralmanın aşılması ve sosyal adaletin sağlanması amacıyla tüm yurttaşlarımıza nakit yardım yapılmalıdır. Aile Yardımları Sigortası ile tüm ailelere salgın süresince aylık en az 2 bin TL ödeme yapılmalıdır. Borç nedeniyle halkın su, elektrik ve doğalgazı kesilmemelidir” ifadesine yer verildi.

Daha önce de Temel Karamollaoğlu tarafından yapılan çağrıda da bu zor günlerde tüm vatandaşlara bin TL destek ödemesi yapılması gerektiği açıklanmıştı. Özellikle salgının devam etmesi durumunda ilerleyen günler ne gibi önlemler alınacağı merak ediliyor.

Editör: TE Bilisim