24 Haziran'da yapılacak olan erken seçim öncesi tüm siyasi parti liderleri ve Cumhurbaşkanı adayları Türkiye'nin dört bir yanında mitingler yapmaya ve vaatleri hakkında seçmenlere bilgi vermeye devam ediyor. Şu ana kadar basının en çok takip ettiği konulardan bir tanesi Cumhuriyet Halk Partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin asgari ücret 2 bin 200 lira olacak sözündedir.

Öyle ki Cumhurbaşkanı eğer Muharrem İnce olursa asgari ücretin 2 bin 200 lira olacağı söylenmektedir. Bu konu hakkında Maliye Bakanı ve bazı özel sektör firmaları açıklama yapmıştı. Bugün Kemal Kılıçdaroğlu kaynağın nasıl sağlanacağı hakkında bilgi verdi.

KAYNAK NASIL SAĞLANACAK?

Cumhuriyet Halk Partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan açıklama da asgari ücretin 2 bin 200 lira seviyesine yükseleceğini ve bunun hesaplarının yapıldığı her şeyin uygun olduğu söylendi. Şu alanlarda çalışmalar yapılacak şu şekilde yükseltmeler yapılacak şeklinde bir açıklama yapılmadı fakat geçtiğimiz haftalarda yapılan duyuru iş verenden alınan vergilerin azaltılacağı ve bu hesap ile iş verene ek bir maliyetin çıkarılmayacağı söylenmişti. Yani CHP'nin hesaplarına göre asgari ücretin 2 bin 200 lira olması durumu yapılabilecek bir çalışma olarak görülmektedir.

Editör: TE Bilisim