Türk işten kıdem tazminatı açıklaması. Geçtiğimiz günlerde Başkan Recep Tayyip Erdoğan tamamlayıcı sigorta konusunda bir açıklama yapmıştı. Kıdem tazminatı konusunda da ardı ardına açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak Türk İş Sendikası Başkanı Ergün Atalay Ölürüm de kıdem tazminatı vermem değerlendirmesini yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türk-İş, TİSK, TOBB ile Kıdem için görüşmesi yapıldığı ifade edildi. Cumhurbaşkanlığı tarafından da yeni çalışma ve görüşmelerin yapılacağı ifade ediliyor.

FONA SICAK BAKMIYORUZ!

Türk İş Başkanı Ergün Atalay “Tek başıma kalsam da işçinin haklarını geriye düşecek bir teklife kesinlikle İmza atmam ölsem de kademe vermem” değerlendirmesini yaptı. Atalay açıklamalarında; kıdemle ilgili görüşümüzü istediler. Bizde; kıdem tazminatından memnun olduğumuzu ifade ettik fona sıcak bakmadığımızı belirttik.

3 ŞARTIMIZ VAR!

Kıdem tazminatı konusunda 3 şartı dile getiren Atalay, birinci şart; bugüne kadar kazanılmış tüm hakların korunması hem gelecek için çocuklarımıza torununuz için geçerli zerre kadar taviz verilmeyecek ifadesi kullandı. İkinci şart ise 30 gün şartından kesinlikle geri adım atılmayacağını ifade etti. Üçüncüsü ise yüzde 8.33 kıdem orandan düşülmemesi gerektiği ifade edildi. Türk-İş olarak bu masaya oturmak için gerekli olan şartları bu şekilde ifade eden Ergün Atalay Bunu ben de işçilerimiz de kabul etmezler dedi.

MASADA İKİ FORMÜL VAR!

Diğer açıklamalarda isem kıdem tazminatı konusunda iki farklı formül olduğu ifade ediliyor. Bunlardan bir tanesi 30 günlük tazminatın 11 günü fona devredilecek çalışanların 56 yaşından önce çekilebilmeleri için sağlık şartı, konut alımı, evlilik gibi gerekçeler olabilecek. İkinci formülde ise yüzde 6’lık bir kesinti gerçekleştirilecek. Tazminat uygulaması için 2022 başı planlandığı ifade ediliyor. Bu konuda gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim