Kaymakamlık Destek Kredisi Nasıl Alınır?

Türkiye Cumhuriyeti tarafından ev hanımlarına, girişimcilere ve bayanlara faizsiz kredi desteği ile iş kurma imkânı sağlanmaktadır. Destek verilen kredilerin hepsi geri ödemesiz ve bağışlama desteği olarak belirli şartlar doğrultusunda sağlanıyor. Fakat ev hanımlarına verilen kredi desteği diğer destek türlerine göre farklıdır. Ev hanımlarına kredi desteği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracı ile gerçekleşmektedir.

Günümüzde kobilere, girişimcilere, bayanlara ve ev hanımlarına kaymakamlık aracılığı ile destek kredisi verilmektedir. Kaymakamlık destek kredisi genellikle Toplumsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yapılan destek türüdür. Maddi desteğe ihtiyacı olan vatandaşlar başvuruda bulunabilir. Fakat başvuru için 2 tane kamuda çalışan kefil ile 15.000 TL' ye kadar iş yeri açma kredisi verilmektedir. Başvuru için ikamet ettiğiniz bölgede ki kaymakamlığa gitmeniz gerekmektedir.

Kaymakamlık İş Yeri Açma Kredisi Alma

Kredi almak isteyen kişilerin öncelikle Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile başvuru dosyası açması gerekmektedir. Daha sonra açılan dosya ile Kaymakamlık iş yeri açma kredisi için başvuruda bulunabilirsiniz. Bunun yanı sıra başvuru yapacak kişinin onaylı sertifikaları var ise bu tür belgeleri de dosya içerisine koyması gerekmektedir.

Kaymakamlık aracılığı ile verilen destek kredisi Bakanlıktan onaylı olarak 15.000 TL iş yeri açmanız için imkân sağlamaktadır. Bu doğrultuda kişinin açacağı iş yeri maliyeti 15.000 TL' yi geçmemelidir. Başvuru yapacak kişinin ne türde bir iş yeri açacağı ve neler yapacağı hakkında bir proje hazırlaması ve başvuru da ilgili kişilere sunması gerekmektedir. Projesi onaylanan kişilere Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Kaymakamlık aracılığıyla kredi desteği sağlanır.

Kaymakamlık Destek Kredisi Başvuru Şartları Nelerdir?

  • 18 yaşını doldurmuş olması,
  • Başvuruda bulunacak kişinin proje hazırlaması,
  • Başvuru dilekçesi doldurulması ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına teslimi,
  • İşi ile ilgili varsa sertifikalarını ve belgelerini sunması,
  • Kaymakam destek kredisi için 2 kamu kefili getirmesi,

Yukarıda yer alan şartları sağlayan kişiler Kaymakamlık destek kredisinden faydalanabilir.