Milli Eğitim Bakanlığı MEB bünyesinde görevli öğretmenler bilindiği üzere aylık maaş aldıkları gibi yine ek ders ücretleri, kırtasiye masrafları ücreti, nöbet ücreti vb. gibi alanlarda da tazminat ödemeleri yapılmaktadır. Fakat akıllarda ki en büyük soru şu ki öğretmenlerin kar tatilinde ek dersü cretleri yatırılıyor mu? Özellikle Doğu Anadolu Bölgelerinde görevli öğretmenler sıklıkla kar tatili engellerine takılıyor ve öğrencilerine Batıdaki öğretmenlere göre daha az ders veriyor. Peki bu durum maaşa yansıyor mu? öğretmenlere ödenmekte olan kar tatilinde ek dersü cretleri yatırılıyor mu?

Ek Ders Ücretleri Kesilmiyor

İllerdeki kar tatilleri bilindiği üzere il valilikleri tarafından belirlenmektedir. Yani il valilikleri eğer ildeki hava koşullarını olumsuz görürse okullar başta olmak üzere tüm kamu kurumlarını tatil edebilir ve yine okulları tatil ettiği gibi hamile ile engelli adayların da işe gitmemesini önerebilir. Bu gibi durumlarda öğretmenler doğa olaylarına takıldığından dolayı ek ders ücretlerinde kesilme yaşanmaz hem öğretmenlerin hemde idarecilerin yapmaları gereken görevler ve işler yapılmış sayılır.

Doğa olayları zaruri sebep olarak görüldüğü ve il valiliği tarafından belirlenen karar olduğundan dolayı ek ders ücretleri ve diğer ödemelerde her hangi bir kesilme olmaz. Ancak ücretli öğretmenlerde durum değişkenlik gösterebilir çünkü ücretli öğretmenlerin hafta sonu ödemeleri bilindiği üzere olmamaktadır.

Editör: TE Bilisim