Türkiye'nin farklı bölgelerinde istihdam eden taşeron işçilere kadro verilecek. Buna göre taşerona kadro başvuruları bilindiği üzere 11 Ocak 2018 tarihinde sona erdi. Resmi kaynaklara göre toplam bir milyona yakın adayın başvuru yaptığı öğrenilmişti.

Buna göre kamuya çok sayıda taşeron işçi geçecek. Konu hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklama yapmış ve kamuya toplam bir milyon 52 bin kişinin geçirileceği belirtilmişti. Kamuya geçecek olan işçilere 52 günlük ikramiye ücreti verilecek. Peki kamuya geçen taşerona ne kadar ikramiye verilecek? İşin Olsa ekibi olarak detayları açıklıyoruz.

TAŞERON İŞÇİLERE VERİLECEK İKRAMİYE ÜCRETİ NE KADAR?

Resmi Gazete aracılığı ile bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde taşeron işçilere ikramiye ödemesinin ne kadar olacağı ve ikramiyelerin ne zaman ödeneceğine dair bazı haberler yayımlanmıştı. Buna göre taşeron işçilere ne kadar ikramiye ücreti verilecek?

İkramiyelerin 52 günlük olarak verilmesi beklenmekte olup ortalama 2 bin 200 lira ile 4 bin lira arasında ikramiye ücretinin verileceği bekleniyor. Buna göre ikramiyelerin verilmesi için öncelikle işçilerin kamuya geçmesi gerekmekte olup kamuya geçiş işlemleri gerçekleştirildikten sonra parça parça halinde büyük bir ihtimalde 4 parça halinde ikramiye ücretlerinin ödeneceği bekleniyor.

Editör: TE Bilisim