Türkiye'nin dört bir yanında bulunan ve aracı firmalar ile kamu kurumlarında istihdam etmekte olan taşeron işçilerin bir bölümü kamuya geçecek. Kamuya geçiş için işçiler 11 Ocak 2018 tarihi mesai saatlerine kadar başvurularını gerçekleştirmektedir.

Başvuruların tamamlanması, 3 Mart - 22 Mart 2018 tarihlerinde taşeron sınavlarının düzenlenmesinden sonra 2 Nisan 2018 tarihinde yüz binlerce taşeron işçinin kamuya geçişi bekleniyor. Buna göre kamuya geçen işçilerin maaşlarına da yüksek miktarda zamlar yapılabilir.

ARACI FİRMAYA ÖDENEN TUTAR İŞÇİLERE VERİLEBİLİR

Bilindiği üzere aracı firma ile kamu kurumlarında istihdam etmekte olan taşeron işçiler genel olarak asgari ücret ya da asgari ücretin 100 - 200 lira üzerinde maaş almaktaydı. Aracı firmada istihdam eden kişiler için hükümet aracı firmalar yine 500 liraya kadar ek ödemeler yapmaktaydı.

Şimdi taşeron işçiler 4/D kapsamında kamuya geçtiklerinde aracı firmalara gerek kalmayacak ve bu firmalara hükümet her hangi bir para ödemesi yapmayacak. Elde edilen ücretin bir bölümü işçilerin maaşına zam olarak yansıtılabilir. Tabi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu maaşların ve mesleklerin aynı şekilde devam edeceğini haftalar öncesinden duyurmuştu. Ancak bu konu hakkında taslak çalışmaları ve görüşmeleri halen yapılıyor. Maaşların artıp, azalacağı yönünde kesin bir duyuru yapılırsa sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz.

Editör: TE Bilisim