Ülkemizin dört bir bölgesinde istihdam etmekte olan taşeron işçilere devlet tarafından bilindiği üzere müjdeli haber verildi. Buna göre taşeron yasası ile yüz binlerce taşeron işçi kamuya geçecek. Taşerona kadro açıklamaları ülkemizde taşeron işçiler için büyük sevinç yaşatırken bir müjde daha gelmiş ve kamuya geçecek olan işçilere 52 günlük maaş ikramiyesinin verileceği belirtildi.

Buna göre taşeron başvuruları 11 Ocak 2018 tarihine kadar yapıldı ve adaylar şimdi sonuçların açıklanması, taşeron sınavlarının da yapılmasını beklemektedir. Peki kamuya geçecek olan taşeron işçilere ödenecek olan 52 günlük maaş ikramiyesi ne zaman verilecek, maaş ikramiye ödemesi hakkında her hangi bir açıklama yapıldı mı?

BAKAN AÇIKLAMA YAPMIŞTI!

Taşeron işçilerin kamuya geçişi ile 52 günlük maaş ikramiye ödemelerinin yapılacağı müjdesinden sonra geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanı Naci Ağbal konu hakkında açıklama yaparak taşeron işçilere 52 günlük ikramiye ödemesinin ne zaman yapılacağını duyurmuştu. Buna göre Bakan Naci Ağbal işçilerin kamuya geçmelerinden sonra net sayıların belirleneceği hesaplamaların yapılacağı ve ödemelerin en kısa süre içerisinde ödeneceği konusunda ifadeler kullanmıştı.

Buna göre kamuya geçecek olan işçiler için 52 günlük ikramiye ödemeleri yapılacak hesaplamaların ardından en kısa süre zarfında ödenmesi bekleniyor ancak net olarak tarih yok. Taşeron işçilere kadro ve taşeronlara ikramiye ödemesi hakkında yeni bir bilgi gelirse sizlerle paylaşacağız.