4/D' li Taşeron İçişleri İçin Tediye Ödemesi Hakkında Büyük Gelişme!

Taşeron işçilerinin uzun zamandır beklediği tediye ödeme tarihi belirlendi. İkramiye olarak bilinen ödenek 14 Aralık 2020 tarihinde verilecektir. Kadroda çalışan 900 bini aşkın taşeron işçisi 4 taksit tediye ödemesini almak için gün sayıyor. Peki, tediye ödemeleri ne kadar olacak? sorusu da işçiler tarafından merak ediliyor.

Yıllık toplam da olan 52 günlük tediye ödeneği 4 taksit şeklinde veriliyor. İşçilerin brütlerine göre 13 günlük ödeme hesaplanıyor. Bu ücretler de SGK prim, damga vergisi ve gelir vergisi kesintileri olacaktır. Örneğin; asgari ücret alan bir taşeron işçisi 52 günlük tediye (ikramiye) ödemesi 3. 646 TL'dir.

İlave Tediye (İkramiye) Ne Anlama Geliyor?

6772 sayılı kanuna göre kamu da çalışan işçilere yılda 52 günlük ikramiye verilmektedir. İlave tediye de kamu da çalışan işçiler için tanınan bir haktır ve bu haktan sadece kamu işçileri faydalanmaktadır. Kanun ile güvence altına alınan ilave tediye kurum ve kuruluşlar tarafından verilmektedir. Ayrıca tediye alabilmek için aşağıda yer alan koşulların sağlanması gerekiyor.

  • Kamu iktisadi teşekkülleri
  • Özel bütçeli idareler
  • Hizmet akdi ile çalışan işçiler
  • Sermayenin yarısından fazlasının devlete ait olması durumunda kurum ve kuruluşların faydalanması

Tediye İkramiye Ödeme Tarihi 4. Taksit Ne Zaman Ödenecek?

Tediye ödemelerinde ilk taksit 31 Ocak, ikinci taksit 22 Mayıs, üçüncü taksit 27 Temmuz ve dördüncü taksit 14 Aralıkta verilecektir. Her yıl 4 taksit'e bölünen tediye az da olsa işçileri rahatlatıyor. Her yıl farklı aylarda verilen tediye ödeneğinin son taksiti işçiler tarafından heyecanla bekleniyor. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. 

İŞİN OLSA