Kamu ve Özel bankaların kredi erteleme işlemlerinde yeni faiz uygulamaları vatandaşları mağdur ediyor. Türkiye genelinde faaliyetlerini sürdüren kamu bankalarından Ziraatbank, Vakıfbank, Halkbank ve özel bankalar arasında yer alan Denizbank, Garanti Bank, QNB Finansbank, İş Bankası gibi özel bankalara kredi borcu olan vatandaşlara yeni paketler duyurdu. Koronavirüs nedeniyle geçim derdi sorunu yaşayanlar kredi borcu ödemelerinde zorlandıkları için Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan ekonomik istikrar kalkanı programı kapsamında kredi borçlarını ertelenmesini için banka şubelerine başvuru yapmaktalar. Kamu bankalarının 3 aylık Kredi erteleme başvuruları Mart ayında tamamlandı.

Kurumsal ve bireysel müşteriler Kredi erteleme taleplerini Kredi taksitlerini, Kredi ana parası ve faiz ödemelerinin 3 ay boyunca ertelendi. Koronavirüs döneminde nakit akışı bozulan vatandaşlar ödemelerinin daha sağlıklı gerçekleştirebilmeleri için 3 ay kredi ertelemeleri rahat bir nefes almalarını sağladı. Diğer yandan kamu bankalarının 6 ay ödemesiz dönemler olmak üzere düşük faizli kredi ödemeleri yaralanan vatandaş sayısı rekor düzeyde ulaştı.

3 AY ERTELEMEYE YÜKSEK FAİZ;

Bankalar 3 aylık Kredi ertelemesi yapan vatandaşların ödemeler başladığında yüksek faiz koymaları şaşkınlığa neden oldu. Vatandaşların sosyal medya üzerinden yazdığı paylaşımları göre  bankalar 3 aylık ötelemeye 1200 TL'ye kadar faiz koydu bazı bankalarda ise 3000 TL'ye kadar çıktı. TEB Bankası 2.200 TL, Finansbank 1500 TL faiz uygulaması şaşkınlığa neden oldu. Özellikle dünya genelinde pandemi olarak ilan edilen yeni tip Corona virüsün ekonomiye olan etkilerinin çözümüne yönelik olarak alınan ekonomik programlardan bir tanesi de vatandaşların bu dönemde özellikle rahat bir nefes alabilmelerini sağlamak olarak açıklamıştı.

HAZİNE BAKANI ALBAYRAKTAN AÇIKLAMA!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bu konuda yaptığı açıklamalarda; kamu bankalarının vatandaşlara yaptığı kolaylıkların özel bankalar tarafından da sağlanması gerektiği ifade edildi. Bakan Albayrak özel bankalarla olan sıkıntı da biliyoruz, bu dönemde vatandaşa destek olmalarına istedi. kredisini yapılandırmak isteyen vatandaşlar için fahiş maliyetler çıkardıklarını duyuyoruz bu konuda titizlikle konu üzerine gideceğimizi bilmesi isteriz değerlemesini yaptı.

3 AY KREDİ ERTELEMEDE NE KADAR FAİZ ÖDEMESİ YAPACAKSINIZ

YORUM OLARAK PAYLAŞABİLİRSİNİZ.!

Editör: TE Bilisim