Devlete bağlı kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam etmekte olan işçilere aralıklarla promosyon ödemeleri veya ek ödemeler yapılmaktadır. Geçtiğimiz sne yapılan açıklamalar le 2017 yılında da kamuda istihdam eden işçilere ek ödeme yapılacağı ancak ek ödeme tarihinin henüz belli olmadığı duyurulmuştu. Buna göre 2017 yılında kamu işçilere iki kez ek ödeme yapılması beklenmekteyken bu konu hakkında açıklama yapılması ya da Resmi Gazete'de duyuru yayımlanması beklenmekteydi. Yayımlanacak olan duyuru ile kamuda istihdam eden işçilerin ek ödemeleri ne zaman alacağı belli olacaktı. Sonunda kamuda istihdam eden işçiler büyük merak ile beklediği ek ödeme tarihlerini öğrendiler. İşte işçilere ek ödemelerin verileceği tarihler.

Ek Ödeme Tarihleri

Devlete bağlı bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan işçilere ilk ek ödeme yapılan duyuru ile 30 Ocak 2017 tarihinde yapılacak. Yani işçiler yaklaşık 10 gün sonra 2017 yılının ilk ek ödeme ücretlerini almış olacaklar.

İkinci ek ödeme tarihide belli oldu ve işçiler 2017 yılının ikinci ek ödemesini 23 Haziran 2017 tarihinde alacak. Buna göre kamuda çalışan işçiler 2017 yılında iki farklı tarihte ek ödem almış olacak. Kanun maddelerine göre maden işletmelerinin yer altı işlerinde çalışan işçiler ise 25 Aralık 2017 tarihinde ek ödemelerin tamamını alacak.
Editör: TE Bilisim