Kamu Memurları Kışlık Kıyafet Uygulamasına Geçiyor

Bildiğiniz üzere kamu çalışanları yaz aylarında yazlık kış aylarında ise kışlık kıyafet uygulamasına tabi oluyor. Yavaş yavaş kış aylarının kendini hissettirmesi ile kamu çalışanlarının yazlık kıyafet uygulamasının da sonuna gelindi. Artık Kamu Memurları Kışlık Kıyafet Uygulamasına Geçiyor. Kış aylarına girmemizle birlikte kamu çalışanlarının kısa kollu gömlek giyme dönemi de sona erdi. Kılık Kıyafet yönetmenliği uyarınca kış ayında kışlık elbiseler giyilecek.

Uygulama Türkiye genelinde bulunan kamu çalışanları için 15 Ekim tarihi itibari ile başlıyor. İl Valilikleri tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına gönderildi. Kış ayına girmemizle birlikte tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlar bundan böyle kışlıklarını giyebilecekler. Bu yıl erken gelen soğuklar nedeni ile henüz kışlık kıyafete geçmedikleri için zor günler geçiren kamu çalışanları artık nihayet kışlık kıyafetlerini giyebilecekler. Özellikle gece vardiyasında çalışan personellerin soğuk havaya direnç sağlamaları sebebiyle kış başında kışlık kıyafet uygulaması yapılıyor.

Yaz aylarında kısa kollu gömlekler serbest edilirken yönetmelik gereğince kış aylarının gelmesi ile birlikte personellerin kısa kollu gömlek giymesine izin verilmiyor. Kış aylarında kamu çalışanları uzun kollu gömlek giymek ve kıravat takmak zorunda. Kadın personel için açık yaka ve kolsuz olmayan bluzlar veya gömlekler ile etek veya kışlık pantolon giyebilecek. Aynı şekilde erkek personeller de gömlek ceket giymek zorunda.

Bütün ülke genelinde Valiliklerce çeşitli tarihlerde bu uygulamaya geçilse de 15 Ekim tarihinden itibaren tüm kurumlarda başlayacağını düşünüyoruz. Kamu Memurları Kışlık Kıyafet Uygulamasına Geçiyor ve soğuk havalarda artık yeni kıyafetleri ile işe gitmeye başlıyor. Hafta başı itibari ile bir çok kurumda uygulamanın hayata geçmesi bekleniyor.  

Editör: TE Bilisim