Türkiye'nin dört bir yanında kamuya ait lojmanlar bulunmaktadır. Bu lojmanlar ilgili kamu kurumunda çalışmakta olan personeller tarafından kullanılmakta olup ilgili personele çok cuzi miktarlar da bu evler kiraya verilmektedir. Kamu personelleri hem evlerin konumlarının iyi olması, hem site dizaynı ile yapılmış olması hemde kirasının oldukça uygun bir miktar olması dolayısı ile buralarda oturmayı tercih etmektedir. Buna göre geçtiğimiz sene gelen konu gündeme oturmuş ve kamu lojmanlarının satılacağı belirtilmişti. Buna göre kamu lojmanları bilindiği üzere artık satılabiliyor fakat satışında kredi kullanılmamaktadır. Ancak yeni imzalanan protokol ile birlikte artık satışlarda kredi imkanının kullanılmasının önü açıldı.

İş Bankası Açıklama Yaptı

Kamu lojmanlarını satışlarında kredi kullanılması uygun bulunmamakta ve ödemeler kredisiz yapılmaktaydı. Fakat alım - satım oranlarının daha da artması için Türkiye İş Bankası ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü harekete geçti ve kamuya ait lojmanların satışında kredi kullanılmasının önü açılmış oldu.

0,95 Orandan Kredi Verilecek

Kamuya ait olan lojmanları satın almak isteyen kişiler artık Türkiye İş Bankası ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü arasında yapılan anlaşma doğrultusunda İş Bankasından 0,95 faiz ile kredi çekebilecek. Şu anda ikinci el konut kredisi faiz oranı 0,99 olarak bilinmekteyken kamuya ait lojmanların alımında İş Bankası 0,95 faiz oranı ile kredi vereceğinin müjdesini verdi. Eğer sizlerde kamuya ait lojmanlar almak istiyorsanız en yakın İş Bankası şubesine giderek kredi başvurunuzu yapabilir ve detayları öğrenebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim