Hazine ve Maliye Bakanlığının ekonomik istikrar kalkınma programları kapsamında açıkladığı destek kredi paketlerinden bir tanesi de sıfır ve ikinci el ev alacak olan vatandaşlara sağlandı. Bu kapsamda, konut kredilerinde vade 0.64'e düşürüldü. Vatandaşlar yeni alacakları evler için şimdiye kadar görülmemiş bir faiz oranı sunuldu. Kamu bankalarından kredilerin kullanımı artması ile pek çok şehirde ev satışlarında artışlar meydana geldi. 

KONUT KREDİLERİ ARTTI;

İlk açıklamada sıfır evler için 0.64 ikinci el konutlar için ise 0.74 olarak açıklanan kredi kampanyası geçtiğimiz ay içerisinde sonlandırılmasının ardından artış meydana getirildi. Yeni bir açıklamada bugün geldi. Son olarak yüzde 1.29'a çıkartılan faiz oranlarının artmasının ardından ev satışlarındaki hareketliliğin yavaşlaması, ev fiyatlarının ucuzlaması bekleniyor.

Özel bankalarından ve kamu bankalarından borcu olanlara yönelik olarak yeni kredi paketleri açıklanmaya devam ediyor. Vakıfbank, Denizbank ve Finansbank tarafından açıklanan borç kapatma kredinde 36 ay vade ve 3 ay erteleme bulunuyor.

İLGİLİ HABER;  https://www.isinolsa.com/ekonomi/borcunu-kapatmak-isteyene-50000-tl-kredi-destegi-mujdesi-h35305.html

Editör: TE Bilisim