Kamu kurumlarında görevlendirilen taşeron bünyesinde istihdam edilen işçiler 2017 tarihi itibri ile kadroya geçtiler. Yaklaşık 900 bin taşeron işçi 4-D sürekli işçi kadrosuna alınmasının ardından sosyal hakların ve maaş hakları AÇSHB tarafından açıklandığı gibi uygulanmaktadır. Taşeron işçilerin özlük haklarında ve maaş haklarındaki iyileştirmeler için belirlenen süre 31 Ekim 2020 tarihi itibari ile sona ermesinin ardından Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri süreci başlayacak. Peki işçilerin görüşmelerdeki talepleri neler?

TAŞERON İŞÇİLERİN BEKLENTİLERİ;

Çalışanların görev yaptıkları ünvanlara göre görev tanımlarının gerçekleştirilmesi, ikramiye ödemelerindeki düzenlemelerin yapılması, tayin haklarının iyileştirilmesi ve eş durumu tayin hakları verilmesi en önemli görülen husus ise maaşlarına uygulanacak olan zam oranının geçim düzeyinin üzerinde belirlenmesi gibi bazı düzenlemeler yapılması istenilmektedir.

GERİ SAYIM BAŞLADI;

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve yetkili sendikalar tarafından yapılacak görüşmeler için alınacak ortak kararlar uygulanmaya alınacak. Sendikalar ile Çalışma Bakanlığı arasındaki görüşmelerin önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor. Alınacak kararlar 31 Ekim Tarihine kadar açıklanacak.

4. TEDİYE İKRAMİYE ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Taşeron işçilere yılda 4 kez ödenen tediye ikramiye taksitlerinin ilk 3. taksidi tamamlandı. 52 günlük ikramiye ödemesi için son taksit ise Aralık ayında gerçekleşecek. 14 Aralık 2020 tarihinde yapılacak olan tediye ödemelerinde 13 günlük bir ödeme yapılacak.

1000 TL SEYYANEN ZAM;

696 sayılı khk ile kadroya geçen işçiler için maaş artışlarında yüzde 4+4 maaş artışının ardından enflasyonda eriyen maaşları için 1000 Tl seyyanen artış yapılması istenilmektedir.

TİS'TE BEKLEDİĞİNİZ İYİLEŞTİRMELERİ YORUM OLARAK PAYLAŞABİLİRSİNİZ.!

Editör: TE Bilisim