Türkiye'de bulunan kamu kurumlarındaki işçiler taşeron firma aracılığı ile çalışırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat vermesi neticesinde 2 Nisan 2018'de karar çıktı ve yüz binlerce taşeron işçi kadroya geçerek aradaki taşeron firma kaldırıldı. Buna göre işçilerin sigortaları 4/d ile ödenmeye başladı ve tüm sosyal hakları devlet güvencesine alındı. Buna göre kadroya geçtikten sonra zam oranlarına yönelik mahkemenin yolunu tutan bir işçiye Yargıtay'dan emsal karar verildi. Peki işçilerin maaşlarına zam mı yapılacak, emsal kararda işçilere verilen zam hakkında neler söylendi.

İşçiye Zam Konusunda Karar Mı Var?

Kadroya geçtikten sonra 1 Aralık 2018 tarihine kadar asgari ücretin yüzde 25'i fazla tutarında ödeme alan işçinin maaşı 2019 yılında asgari ücret seviyesine çekildi ve asgari ücret seviyesine de yüzde 4'lük zam uygulanarak ödemeler yapılmaya başlandı. Yargıtay'a başvuru yapan işçiye husus hakkında emsal karar verildi.

Yargıtay tarafından alınan karar ile işçinin önceki aldığı tutarın belirlenmesi ve bu tutarın belirlendikten sonra yüzde 4'lük zam verilerek çalışmasına devam etmesini kararlaştırdı. Buna göre ilgili emsal karar tüm kadroya geçen işçileri ilgilendiriyor mu bilinmiyor ancak husus hakkında sözleşmenin de önemi bulunuyor. Sözleşme de açıkça belirtilmiş mi, konu hakkında ibare yok mu bunları da taşerondan kadroya geçen kişilerin incelemesi gerekmektedir.

Emsal karar ve işçilere ücret zammı hakkında mobil uygulamamızda detaylı değerlendirmeler bulunuyor, hemen indirebilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan

Editör: TE Bilisim