Zor zamanlardan geçtiğimiz şu günlerde taşeron işçilerine sevindirici bir haber verildi. 696 sayılı kanun ile taşerondan kadroya geçen işçilere bu ay 5 günlük ikramiye ödenecek. Toplu sözleşme çerçevesinde ödenecek olan ikramiye tutarları ve diğer detaylara ilişkin bilgiler ise haberimizin devamında yer alıyor.

Tediye Mayıs Ayında

Birçok taşeron, kamu işçisi bu zor günlerde yapılacak olan destekleri bekliyor. Zor şartlarda çalışan işçiler için ise tediye ve ikramiye ödemeleri büyük önem taşıyor. Bu doğrultuda 4/D’li olarak çalışan işçilere 52 günlük ilave tediyelerin 2020 içindeki ikinci taksitinin 22 Mayıs 2020’de ödeneği ifade edildi. Özellikle işçiler bu konuda erken ödeme açıklaması beklese de yetkililer tarafından henüz bir açıklama gelmiş değil. İşçilere tediye ödemeleri ise şimdilik kararlaştırılan tarihte ödenecek.sİlave tediyelerin 2020 yılı içerisinde ilk taksiti 31 Ocak 2020 tarihinde gerçekleşmişti.

Belediye Şirket İşçilerine İkramiye

Son zamanlarda konuya ilişkin gündemde olan bir tartışma da şirket işçiliğinin kadro olmadığı şeklinde. Sendikalar tarafından yapılan açıklamada şirket işçiliğine geçen işçiler için de kadrolu işçiliğine geçişin olması gerektiği ifade edildi.

2 Nisan 2020 tarihinden itibaren ise taşeronda sürekli işçi pozisyonuna geçenlere ise 2020 yılı Toplu İş Sözleşmesi ikramiyesi’nin ilkinin bu ay içerisinde yapılacağı açıklandı. Belediye şirketlerine geçiş yapan işçilere bu ödemenin nisan ve ekim aylarında yapılması planlanmıştı. Bu ödemelerin ilki se bu ay içerisinde yapılacak olup işçilere 5’er günlük olmak üzere toplamda 10 günlük bir ikramiye yapılacak.

İşçilere en az 350 TL ile 714 TL arasında bir ödeme yapılacak olup ikramiye ödemeleri, alınan maaş ve yardım miktarına göre rakamlara değişiklik gösterebilmektedir. Maaşlara göre ödeme tutarları şu şekilde.

Editör: TE Bilisim