TBMM'de gündem kadroya geçen seyyanen maaş zamları hakkında görüşme yapıldı. Toplantıda maaş zammı için maddeler sunuldu ve milletvekillerine söz hakkı verildi. Vatandaşların istekleri ve dilekleri doğrultusunda milletvekilleri açıklamada bulundu. Kayseri milletvekili Dursun Ataş taşeron işçilerinin yaşadığı maaş mağduriyeti hakkında konuştu. 900.000 işçinin KHK aracılığı ile kamuya alındığını ve geçmiş yıllarda maaşlar hakkında kayıpların yaşandığını vurguladı.

Taşeron kadroya alınan işçileri maaşlarında ne kadar artış olacağı merak konusu olmaktadır. Son olarak toplantıda Dursun Ataş' ın yaptığı açıklamaya göre "20/11/2017 tarihli 696 sayılı KHK ile kamuda taşeron yöntemiyle çalışan toplam 900 bin işçi devlet kadrolarına veya kamuya ait şirketlere işçi statüsünde geçiş yapmıştır." açıklamasını yaptı.  Devamında; "Bu düzenlemeyle geçiş yapan işçilerin ücretleri 31/10/2020 tarihine kadar altı ayda bir sadece yüzde 4 zam gelecek şekilde belirlenmiştir" şeklinde açıklamada bulundu.

Maaşlar Enflasyon Karşısında Eridi!

Ayrıca sayın Ataş "Geçen 3 yıl içerisinde bu kardeşlerimizin maaşları asgari ücretin bile altında kalmıştır." diyerek çalışanların maaşlarının enflasyon karşısında eridğini vurguladı. "Ekonomik olarak zor duruma düşen işçi kardeşlerimizin maaşları pandemiyle birlikte iyice erimiştir. Sendikalar ile kamu arasında personel ücretlerine gelecek artışların görüşmeleri devam etmektedir" dedi ve açıklamasını bitirdi.

Yıllara Göre Seyyayen Maaş Zam Oranları Ne Kadar?

  • 2018 yılı enflasyon oranına göre %20,30
  • 2019 yılı enflasyon oranına göre %11,4
  • 2020 yılı enflasyon oranına göre %11,75

Yukarıda yer alan seyyanen maaş zamları yıllara göre ayrılmaktadır. Teklife göre işçilerin %19 oranında maaş zammı istenmektedir. 4/D' li bir çalışana göre bu oran 443 TL'ye denk gelmektedir. TBMM'nin gündeminde olan konu hakkında görüşmeler sağlanarak çözüme varılmıştır. Taşeron işçiler için son gelişmeleri anında öğrenmek için işin osla mobil uygulamasını indiriniz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim