Ülkemizde girişimci olarak kendi işini kurmak isteyenlere devlet tarafından hibe ve destek olanakları sunulmakta olup kadın, erkek ve gençlere yönelik birçok alanda destekler sunulmaktadır. Kendi işini kurmak isteyenler için yararlanacak destekler için girişimcilerin birtakım şartları da sağlaması gerekmektedir. Bu noktada sağlanan desteklere ilişkin detaylar ve başvuru şartları ise haberin devamında yer almaktadır.

Bakan Selçuk’tan 65 Bin TL Hine Müjdesi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından özellikle kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlara yönelik 50 bin TL olan hibe desteğinin 65 bin TL’ye çıkarıldığı müjdesi verildi. Bakan tarafından bu müjde "50 bin TL olan engelli kendi işini kurma hibe destek tutarını 65 bin TL'ye yükselttik. Hibe desteğinden yararlanmak isteyen engelliler projeleriyle 17 Temmuz 2020 tarihine kadar İŞKUR İl Müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor" ifadeleri ile açıklandı.

Selçuk aynı zamanda "Engellilerimizin kendi işlerini kurmalarına yönelik projeler, mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması, engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojileri, korumalı işyeri desteğine yönelik projelere destek vereceğiz. Bu desteğin amacı, engellilerimizin kendi işlerini kurmasına, mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmak. Verdiğimiz hibelerle engellilerimizin hayallerine destek olmaya devam edeceğiz” şeklinde açıklamada bulundu.

Kadınlara Hibe Desteği

Kadınlara hem bakanlık hem de kamu kurumları tarafından hibe ve destek olanağı sağlanmaktadır. Buna göre KOSGEB Kadın Girişimci Desteği kapsamında destek oranı %60 iken, kadın girişimcilere ise bu kapsamda %80 olarak ifade edilmiş ve aynı zamanda kadın girişimciler için sektöre özel destekler de sağlanmaktadır.

TOBB kadın girişimci desteği ile TOBB bünyesinde eğitimler verilerek fikirler ve projeler doğrultusunda kendi işini kurmaları için hibe ve destek sağlanmaktadır. Bir diğer hibe ve destek olanağı da KAGİDER tarafında verilmekte olup 2007 yılında bu yana düzenlenen yarışma kapsamında birinci olana destek ve yardım sağlanmaktadır.

Gençlere Destek

Türk Telekom Strateji, Planlama ve Dijital Genel Müdür Yardımcısı Barış Karakullukçu gençlere yönelik PİLOT kapsamında verilen kurslar kapsamında 65 girişime toplamda 4 milyon TL'nin üzerinde nakit desteği sağlandığı açıklanmış olup özellikle TT Ventures bünyesinde gençlerin projelerine farklı alanlarda destek ve hibe verilmektedir.

Editör: TE Bilisim