Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmasında istihdam seferberliği başlattıklarını duyurmuştu. Bu seferberliğin başlaması ile çok sayıda kurum istihdam seferberliği kapsamında binlerce personel alımı yapacağını duyurmuştu. Bu kapsamda alımlar devam ederken bugün açıklanan verilere göre Şubat ayında binlerce adayın iş sahibi olduğu öğrenildi.

Buna göre müjdeli haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan geldi. Yapılan açıklamaya göre Şubat ayı içerisinde istihdam seferberliği kapsamında Şubat ayı içerisinde 232 bin 85 kişinin iş sahibi olduğu öğrenildi.

TAHMİNLER DOĞRU ÇIKTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Şubat ayında Sosyal Güvenlik Kurumu ve İŞKUR müdürleri ile yaptığı videolu konferansta 20 Şubat'a kadar 100 binden fazla kişinin iş sahibi olduğunu belirtmiş ve bu rakamın Şubat ayı sonuna kadar 150 bine kadar daha artmasını beklediğini belirtmişti.

Bu açıklamasının üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu haklı çıktı ve Şubat ayı içerisinde istihdam seferberliği kapsamında toplam 232 bin 85 kişi iş sahibi oldu. Yıl sonuna kadar istihdam seferberliği ile binlerce kişiye iş imkanı daha doğacak ve yıl sonuna kadar 2 milyondan fazla kişinin iş sahibi olması işsizlik rakamlarının ise düşmesi beklenmektedir.
Editör: TE Bilisim