Türkiye'de işsizlik ve kısa çalışma ödenekleri özellikle pandemi süreci ile birlikte çok daha fazla önem kazandı. Türkiye genelinde binlerce işletmenin çalışanları için aldığı kısa çalışma ödenekleri işletmelere ciddi bir avantaj sağlıyor. İşletmelerin bu süreçte işten çıkarma yapmaması ve işlerine aynı şekilde devam edebilmesi adına hükümet tarafından ödenmeye başlanan kısa çalışma ödenekleri aynı zamanda işletmelerin sigorta primi gibi pek çok ödemeden de muaf kalmasını sağlıyor. Bu kapsam dahilinde her ay ödemelerin yapıldığı, kısa çalışma ödeneği ve işsizlik ödenekleri hükümet tarafından açıklanarak ne zaman yapılacağına dair bilgilendirmeler gerçekleştiriliyor. Bu konuda geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, ödemeler ile ilgili tarih paylaştı.

işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ne zaman yatırılacak?

Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamada Ağustos ayına yönelik işsizlik ve çalışma ödeneklerinin yatırılma tarihi olarak 3 Eylül’ü işaret etti. 3 Eylül itibarıyla hesaplara yatmaya başlayacak olan bu ödemeler sayesinde kişiler ihtiyaçlarını karşılayabilecek.

Bakan Selçuk, " Ağustos ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemelerini 3 Eylül'den itibaren T.C. Kimlik Numaralarının son hanesine göre vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatıracağız." diyerek konu ile ilgili duruma netlik kazandıran Bakan Selçuk aynı zamanda PTT üzerinden ödeme alacak vatandaşlara uyarılarda bulundu.

IBAN bilgisini paylaşmayan ve bu nedenle ödemelerini PTT üzerinden alan vatandaşların bu konuda dikkatli olması gerektiğini söyleyen Bakan Selçuk, T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre bu ödemelerin yapıldığını hatırlattı. Açıklamalara göre T.C. kimlik numarasının son hanesi 0, 2 ve 4 olan vatandaşlar 3 Eylül'de, 6 ve 8 olan vatandaşlar ise 4 Eylül tarihinde ödemelerini PTT şubelerinden alabilecek. Bu nedenle PTT tercih eden vatandaşların belirtilen ödeme tarihlerine göre şubelere giderek işlemlerini yapması gerekecek.

Editör: TE Bilisim