Ülkemizde her geçen gün istihdam alanında olumlu ya da olumsuz bir çok değişken ortaya çıkıyor. Buna göre bazı şirketlerin iflas etmesi sonucunda çok sayıda genç ya da yaşlı işsiz kadığı gibi yine bazı alanlara yapılan yatırımlar olumlu sonuç aldığında çok sayıda kişi iş bulabilmektedir. Geçtiğimiz sene işten çıkarılan ya da ayrılan çok sayıda kişi olduğu biliniyordu ve yayımlanan rakamlar adeta dudak uçuklattı. Buna göre Türkiye geneli 2 milyon kişinin İŞKUR'a işsizlik maaşı almak için başvuru yaptığı öğrenildi. Fakat herkes şartları sağlayamadığıdan dolayı ödeme alamadı. Ödeme alanların sayısı ise bir milyon olarak duyuruldu.

Bir Milyon Kişi Şartları Sağladı

İŞKUR'dan işsizlik ödemesi alabilmek için çalışanarın belirli şartları yerine getirmiş olamsı gerekmektedir. Buna göre son 120 gün hizmet akdine tabi olmak ve son üç yılda en az 600 gün süreyle işsizlik sigortası primi ödemiş olmak gerekiyor. Bu şartı yerine getiremeyen adaylar İŞKUR'dan işsizlik ödemesi alamamaktadır. Geçen sene toplam 2 milyon kişinin form ve dilekçeleri ile İŞKUR'a işsizlik ödemesi alabilmek için başvuru yaptığı öğrenilirken bir milyon kişinin şartları sağlayarak ödeme aldığı öğrenildi. Şartları sağlayamayan adaylara ise her hangi bir ödeme yapılmadı.

Yaş Oranları Nedir?

2 milyon kişi İŞKUR'a işsizlik ödemesi almak için başvuru yaptı ve 1 milyon kişiye ödeme yapıldı. Peki başvuru yapanların ortalama yaş oranları nedir? Buna göre yayımlanmış son duyuruya göre başvuruların kadın ve erkek anlamında neredeyse dengede olduğu ve yaş anlamında ise en çok 25 ile 29 yaş aralığında olduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilisim