Koronavirüs önlemleri kapsamında Posta Telefon ve Telgraf A.Ş. şubelerindeki yoğunlukların vatandaşların ve çalışanların sağlığına olan riskleri nedeniyle yoğun olan şubeler çalışmalarına ara verdi. Ayrıca genel son dakika açıklamasına göre Sağlık Bakanlığı, PTT ücretsiz maske dağıtımı yapacak. Vatandaşlar 6 Nisan 2020 tarihinde PTT şubeleri açık olacak mı sorusunu yöneltirken, PTT üzerinden yapılacak pek çok işlemin sekteye uğramaması için bazı önlemler de alınmaya başlandı. Bunlardan bir tanesi evde işsizlik sigortası ödemesi ile Corona ödemlerinden 1000 Tl ödemenin evde yapılması gibi konularda İçişleri Bakanlığı ile ortaklaşa bir çalışma yapıldı. 5, 6 ve 7 Nisan 2020 tarihlerinde işsizlik maaşları ödenmeye başlayacak.

EVDEN ÖDEME VE HESABINA ÖDEME BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Kısa çalışma ödemeği, iş kaybı tazminatı, işsizlik ödeneği, ücret garanti fonu ödemelerinde alınan önlemlere göre vatandaşlar için başvuru nasıl yapılacağı belli oldu. PTT yukarıdaki sayılan ödemleri almak için PTT tarafından resmi internet sitesi üzerinden bir başvuru formu doldurarak tek kullanımlık sms alacaklar. Online başvuru formunun doldururken ödemenin nasıl yapılmasını istediği sorulacak?

İşsizlik ödemesi nasıl yapılacak? Hak sahipleri isterse kendi konutunda, Banka şubelerindeki kendi adına açılmış olan hesaplara ya da PTT Bank hesabına isteyebilecek.

SMS GELMEYENLER İÇİN;

Tek kullanımlık sms gelmeyen vatandaşlar nasıl bir yol izleyecek? Bu vatandaşlar Aile, Çalışma ve Sosyal hizmetler Bakanlığının iletişim hattı olan Alo 170 hattını arayabilirler.

İŞSİZLİK MAAŞI EVDEN ÖDEME NASIL YAPILACAK?

Pazartesi salı günü 6 Nisan ve 7 Nisan tarihinde işsizlik sigortası alacak vatandaşlar için Kolluk kuvvetleri PTT görevlilerine destek sunacak, kırsal bölgelerde Jandarma, diğer bölgelerde polis memurları, bazı bölgelerde ise çarşı ve mahalle bekçileri ile kır bekçileri bu ödemeleri evde gerçekleşmesini sağlayacaklar.