2017 yılına girilmesi ile özek sektör çalışanları, kamu çalışanları ve emeklilerin tümünün maaşına zam yapıldı. Asgari ücret tutarı da bin 300 lira seviyesinde bin 404 lira seviyesine yükseltildi. Tüm maaşlara zam yapılması ile işsizlik maaşının da artması bekleniyordu. Müjdeli haber geldi ve işsizlik maaşına da zam yapıldı.

Yapılan açıklama ile işsizlik maaşına zam yapıldığı öğrenildi. Peki işsizlik maaşı bundan sonra ne kadar olacak? En düşük ve en yüksek işsizlik maaşı ne kadar oldu? İşte işsizlik maaşının yeni tutarı.

En Düşük ve En Yüksek İşsizlik Maaşı

İşsizlik maaşının yükseltilmesi ile yeni maaş tutarları şöyle oldu.

En düşük işsizlik maaşı: 659 liradani 710 liraya yükseltildi.
En yüksek işsizlik maaşı: Bin 318 liradan, Bin 412 liraya yükseltildi.


Kimler İşsizlik Maaşı Alabilir

Yukarıda belirtilmiş olduğu gibi işsizlik maaşına zam yapıldı ve en düşük rakam 710 liraya yükselirken en yüksek işsizlik maaşı bin 412 liraya yükseltildi. Pek kimler işsizlik maaşı alabilir.

Öncelikle işçinin işsizlik maaşı alabilmesi için işyerinden kendi rızası olmadan çıkartılmış olması gerekiyor. Yine işçinin son 3 yıl içerisinde en az 600 günlük sigorta prim ücretinin de yatırılmış olması gerekmektedir.

Bu şartlara uyum sağlayan işçiler yukarıda belirtilmiş olan tutarlar doğrultusunda işsizlik maaşı alabilir. İşsizlik maaşı prim sayısına göre maksimum 10 ay ödenmekte olup işçinin işsizlik maaşı alması için işten çıkarıldıktan 30 gün içerisinde İŞKUR'a müracaat etmesi gerekiyor.