Yeni Tip Koronavirüs Covıd-19 ile mücadele kapsamında alınan ekonomik tedbirler açıklanmaya devam ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Nisan işsizlik Maaşı ödemesi için yeni bir açıklama paylaştı.

İŞSİZLİK ÖDEMELERİ HESAPLARA YAPILACAK?

Bakan Selçuk Nisan ayında yapılan uygulamanın Mayıs ayında da devam edeceğine işaret etti. Vatandaşların kalabalık ortamlara girmesine engel olmak için alınan önlemlerden bir tanesi de Nisan ayında olduğu ödemelerin evlerde ödenmesi hesaplara yatırılmasıdır. Bakan Selçuk'un açıklaması şu şekilde oldu " Nisan ayı işsizlik sigortası ödemelerini hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırmıştık Bu uygulamamızı Mayıs ayında da devam ettirme kararı aldık " dedi.

26 NİSAN SON GÜN!

Ayrıca işsizlik ödemesi maaşı alacakların IBAN numalaralarını İŞKUR eşube portalından, ALO 170'den, güncellemeleri için Son gün 26 Nisan olarak açıklandı. IBAN numarası olmayan vatandaşlara PTT şubelerinden ayın 5'inde nüfus cüzdanları ile birlikte PTT şubelerinden ödemeyi çekebilecekler.

BUGÜN BİN TL PANDEMİ SOSYAL YARDIM ÖDEMESİNE KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Yaşanacak olan yoğunluk nedeniyle pandemi sosyal yardım ödemesinin T.C. kimlik numarasının son hanesine göre belirli bir takvim doğrultusunda yapılmasına karar verildi. 22 Nisan tarihinde sonu 4 olanlar başvuru yapabildiler. Bugün 23 Nisan tarihinde, T.C. numarası sonu 6 olanlar, cuma günü ise sonu 8 ile bitenlere başvuru yapma imkanı olacak.

BİN TL KİMLERE ÖDENMEYECEK?

Başvuru kriterleri açıklandı. Buna göre başvurularda 5510 sayılı kanuna göre 4A yada 4C olarak görevli olan kamu işçileri ve memurlara, 1. faz ile 2. faz ödemesi alanlara, işsizlik sigortası ile kısa çalışma ödeneği alanlara bu ödemeler yapılmayacak.