Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Kurban Bayramı öncesi işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin hesaplar yatırılacağı müjdesini verdi. Haziran ayı maaşları 1 ile 5 Temmuz 2020 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Kurban Bayramı öncesinde Temmuz maaşlarının ödenip ödenmeyeceği merak edilen konular arasında yer almaktaydı. Çalışma Bakanı Selçuk yaptığı açıklamada; 1 ile 5 ağustos tarihleri arasında ödemesi yapılacak olan Temmuz ayı kısa çalışma maaşı ile Temmuz işsizlik maaşı ödemelerinin daha önce yapılacağını açıkladı. Buna göre ödeme planı ayrıntıları da belli oldu.

KISA ÇALIŞMA İLE İŞSİZLİK ÖDEMESİ ÖDEME PLANI;

Hak sahiplerinden IBAN numarasını İŞKUR'a bildiren vatandaşların ödemeleri ile hesap numarası bulunmayanlara da PTT aracılığıyla T.C. kimlik numarasının son hanesine göre 27 Temmuz tarihinden itibaren yatırılacak. T.C. kimlik numarasının son rakamı 0 ve 2 olanlar 27 Temmuz, son rakamı 4 ile 6 olanlar 28 Temmuz, son olarak 8 olanların ise 29 Temmuz 2020 Çarşamba günü ödemesi gerçekleştirilecek.

EMEKLİ KURBAN BAYRAMI İKRAMİYE ÖDEMESİ NE ZAMAN?

SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklileri ile gelir aylığı alanlara ödenecek olan 1000 Tl bayram ikramiyesi ödemeleri de başladı. Emekli Sandığından emekli olanlara Temmuz ayı maaş farkları ile ikramiye ödemeleri aynı zamanda yatırılacak. Ödeme takvimi için tıklayın

Editör: TE Bilisim