Ülkemizde pek çok kişi işsiz kaldığı içi işsizlik maaşı almayı tercih etmekte ve yeni bir iş bulana kadar devletten aldığı bu ödenekler ile kendisini idare etmeye çalışmaktadır. Peki işsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır, işsizlik maaşı başvurusu nereye yapılır ve işsizlik maaşını alma şartları nelerdir? İşsizlik maaşı hakkında tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak açıklıyoruz.

İŞSİZLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İşsizlik maaşı başvurusunu yapabilmek için öncelikle gerekli şartları sağlamış olmanız gerekmekte olup gerekli şartların ne olduğu hakkında aşağı bölüme tüm detayları açıklıyoruz. Buna göre işsizlik maaşı başvurusu İŞKUR'a yapılmakta olup yine adaylar e-devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/issizlik-odenegi-basvurusu linkine girerek gerçekleştirebilir. Yani artık başvurular internet üzerinden de yapılmaktadır. Peki işsizlik maaşı alma şartları nelerdir?

İŞSİZLİK MAAŞI ALMA ŞARTLARI NELERDİR?

İşsizlik maaşı alabilmek için öncelikle kendi isteğiniz veya hatanız dışında olmak sureti ile iş vereninizin işinize son vermesi gerekmektedir. İş verenin işinize son vermesinden hariç olmak üzere yine son 120 gün içerisinde prim ödemelerinizin yapılmış olması ve son üç yılda 600 günlük prim ödemenizin tamamlanmış olması gerekmektedir. Bu şartları sağlıyorsanız hesaplamalarınız yapılacak ve ödenmiş olan prim ödemelerine göre işsizlik maaşını alabilirsiniz. Yine iş vereninizin sizi işten çıkardıktan sonra 30 gününüzün olduğunu unutmayınız. 30 gün içerisinde başvurunuzu gerçekleştirmeniz gerekiyor aksi halde başvurunuz geçersiz sayılacaktır.

İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR? NASIL HESAPLANIR?

Editör: TE Bilisim