Kısa Çalışma Ödeneği ile İşsizlik Maaşı Birlikte Alınabilir mi?

Koronavirüs nedeniyle zorunlu ya da firmaların kendi isteklerine bağlı olarak yaklaşık 149 Bin iş yeri farklı sektörlerdeki çalışmalarına ara verdi. Bu bağlamda Başkan Recep Tayip Erdoğan Kısa Çalışma Ödeneğinin işletime alınacağı müjdesinin ardından gerekli olan çalışmalar tamamlandı ve Kısa çalışma ödeneği başvuru şartları esnetildi. 600 olan prim günü 450’ye çalışma süresi de 60 güne indirildi. Çalışanların merak ettiği sorulardan bir tanesi de işsizlik maaşı alırken kısa çalışma ödeneğine başvuru yapılabilecek mi?

İşsizlik maaşı başvuru şartlarında prim günü sayısı dikkate alınarak 1080 gün prim olana 10 ay, 900 gün primde ise 8 ay olmak üzere en az 600 prim gününde ise 6 ay süre ile işsizlik maaşı ödemesi yapılıyor. Kısa çalışma ödeneği ne kadar süre ile ödenecek? Cumhurbaşkanlığı kararı ile 6 aya kadar uzatılabilecek olan bu ödeme normal şartlarda 3 ay ödeniyor.

İŞSİZLİK MAAŞI ALAN KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ ALABİLECEK Mİ?

İşsizlik maaşı alırken kısa çalışma ödeneğine başvuru yapılamayacak. Diğer yandan daha öncesinden işsizlik maaşı alan ve hakların tamamı bitmeden bir işe giren çalışanın diğer şartları da taşıması halinde kısa çalışma ödemesi alabilir 900 gün prim ile işsizlik maaşına bağlanan vatandaşın 8 ay süre boyunca maaşı almasından sonra kısa çalışma ödeneğine başvuru yapamayacak.

Editör: TE Bilisim