İŞKUR aracılığıyla yayımlanan ilanların yanı sıra, İŞKUR ve devletin işbirliği ile yürütülen çok sayıda destek ve proje de bulunuyor. Bu hizmetlerin başında şüphesiz uzunca sürelerdir uygulamada olan İş Başı Eğitim Programı geliyor. İş arayan, nitelikli personel arayan kişileri bir araya getirmek üzerine çalışmalar sağlayan ve yıllardır binlerce kişinin istihdam edilmesinde olanak sağlayan program, aynı zamanda sektörlerdeki nitelikli ve yetişmiş personel ihtiyacının karşılanmasında da ciddi rol oynuyor.

Bu program dahilinde hemen hemen tüm meslek gruplarında olmak üzere çeşitli faaliyetler yürütülüyor. Öyle ki İŞKUR aracılığıyla yayınlanan ilanlardan da anlaşılacağı üzere tüm meslek kollarından personel alım ilanlarının yayımlandığını görmek mümkün. İş bu faaliyetlerinden bir tanesi olan programın asıl amacı ülke ekonomisine, iş gücüne katkı sağlamak olarak ifade ediliyor.

Günlük 75 TL ödeme ve sigorta primleri ödeniyor

İş Başı Eğitim programında 18-29 yaş arası gençlere verilen imkan dahilinde hem gençlerin sigorta primleri ödeniyor hem de günlük 75 TL harçlık alma imkanları doğuyor. Bu bağlamda aktarılan meslekler ise bulut bilişim uzmanı, endüstriyel robot programcısı, endüstriyel tasarım mühendisi, mikro işlem tasarımcısı, veri tabanı analisti, mobil yazılım geliştirme uzmanı şeklinde ifade ediliyor. İŞKUR tarafından yürütülen bu program hakkında daha fazla bilgi almak için İŞKUR il ve ilçe müdürlüklerini ziyaret edebilirsiniz. Tüm iş imkanları ve gelişmelerden anında haberdar olmak için iOS ve Android mobil uygulamalarımızı ücretsiz olarak mağazalardan indirebilirsiniz.

iOS: TIKLAYINIZ

Android: TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim