Türkiye İşçi Kurumu( İŞKUR) 18-29 yaş aralığındaki gençleri meslek sahibi olmaları için İşbaşı Eğitim Programı’ndan yararlandırıyor. Bu projeden yararlanan gençler günlük 75 TL cep harçlığı kazanarak hem meslek öğreniyor hem de harçlıklarını çıkarabiliyor.

Projeden yararlanan ve yaş kriterine uyan işsiz gençler İş-Kur aracılığıyla Yenilenebilir Enerji, Siber Güvenlik ve Bulut Bilişim alanlarında işbaşı eğitim programlarına katılabiliyor. Proje kapsamında gençler 9 aya kadar devam eden sürede 75 TL günlük ödeme alıyor. İş-Kur da gençlerin teknolojiden geri kalmaması ve iş bulma imkanlarını genişletmek için başvuruların devam ettiğini bildirdi.

KİMLER 75 TL CEP HARÇLIĞI ALABİLİR?

Günlük 75 TL cep harçlığından yararlanmak isteyen adaylar İş-Kur’un ilan ettiği şartlara uyması gerekiyor. Her şeyden önce kişilerin herhangi bir işte çalışmıyor olmaları ve İş-Kur’a kayıtlı olmaları gerekiyor. Ayrıca programdan yararlanan kişilerin işbaşı eğitimi veren işveren ile birinci ve ikinci dereceden akraba olmaması gerekiyor.

Cep harçlığından yararlanmak isteyenlerin işbaşı eğitimi verilecek işyerinde son üç aylık dönemde çalışmamış olması gerekiyor.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMINA NASIL BAŞVURULUR?

İşbaşı eğitim programında 18-29 yaş aralığında işsiz gençler 9 aya kadar yararlanabiliyor. Çalışmalar için de 81 ilde programlara başvurular devam ediyor. Cep harçlığından yararlanmak isteyen gençlerin de şu anda devam eden programlara kayıt olmaları için Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile İş-Kur hizmet merkezlerine başvurmaları gerekiyor.

Cep harçlığı ödemelerinin yanından gençlerin iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primleri ile genel sağlık sigorta primleri de ödeniyor. Bu sayede işsiz gençler ödemeleri gereken GSS primlerinden de tasarruf etmiş oluyor.

Editör: TE Bilisim