Kadınların çalışma oranının yükselmesi için hayata geçirilen bu proje' de çocuğu olan annelerinde çalışabilmesi için devlet 400 TL destek vereceğini açıkladı. 2 - 5 yaş arası çocuğu olan annelerin çalışmaları halinde devlet çocuklarına bakım için 400 TL para desteği veriyor.

ANNELERE 400 TL BAKIM PARASI NASIL VERİLİYOR?

İŞKUR tarafından hayata geçirilen bu proje' de amaç kadınların iş hayatında daha fazla yer alması bu durumda kadınların sorunsallarını ortaya kaldırmaya çalışan iş istihdam kurumu kadınların çalışmasına bir engeli' de bu şekilde kaldırıyor

2-5 yaş arası çocuğu olan annelerin çocuklarını kreşe gönderebilir ve bu masrafların 400 TL' ye kadar olan kısmını devlet tarafından karşılanacak. Bu destek'den faydalanabilmek için ise kişinin sigortalı bir iş' de çalışıyor olması gerekmektedir.

400 TL bakım destek parasını almak isteyen vatandaşlar nüfus cüzdanını ve kreş veya gündüz bakım evi faturası ile beraber Çalışma ve İş kurumu müdürlüğüne veya bu hizmetten sorumlu hizmet merkezlerine götürebilir ve buralardan müracaat' da bulunabilirler.

Editör: TE Bilisim