Kamu ve özel sektördeki istihdamın arttırılması, iş gücündeki niteliğin yükseltilmesi, nitelikli personel ihtiyacının karşılanması, eğitim ve sertifikasyon programlarının desteklenmesi, girişimcilere ve iş kurmak isteyenlere desteklerin sağlanması, tarım sektörünün ilerletilmeye çalışılması gibi sayısız projenin odak noktası olan İŞKUR, 2018 yılı istihdam rakamlarına göre 985 bin 300 kişiyi işe yerleştirdi.

10 yılda toplam 7,5 milyon istihdam

İŞKUR üzerinden yayımlanan istatistiklere göre 10 yıl içerisinde toplam 7,5 milyon kişinin istihdamı sağlanmış. Türkiye Geneli toplamda 7,5 milyon istihdam sayısının 10 yıl içerisinde ciddi bir rakam olduğunu söylemek mümkün. Hem özel sektör hem de kamu için önemli faaliyetleri de yürütmekte olan bir kurum için, gerçekten çok ciddi rakamlar olduğunu düşünmekteyiz. Her ne kadar sayılar tatmin edici olsa da Türkiye' nin nüfusu, hızla artan genç nüfus ve nitelikli iş gücü ihtiyaçları göz önünde bulundurulduğunda, sayının mümkün olduğu kadar artırılması gerektiği de aşikar. Bu konu hakkında İŞKUR çeşitli projeler yürüterek, 2018 yılı içerisinde toplamda 1 milyona yakın kişiyi işe yerleştirdi ve Milli İstihdam Seferberliği dahilinde inanılmaz bir sayıya ulaşıldı. İŞKUR verileri dahilinde hala yayımlanan ve başvurulmayı bekleyen 60 bin kişilik personel memur alım ilanı bulunuyor. Tüm bu alım ilanlarına ulaşmak ve başvuru detaylarına erişmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Tüm ilanlara göz atmak için TIKLAYINIZ

Memur Personel Alımları yardımlaşma ve bilgi paylaşımı grubumuz

Değerli ziyaretçilerimiz, memur alım ilanlarına yönelik başvurular hakkında yardımlaşma, bilgi paylaşımı, görüş ve önerilerin aktarılması gibi konularda faydalı olabilmek, tüm memur adaylarını bir araya toplamak için açmış bulunduğumuz işçi memur personel alımları grubumuza davetlisiniz.

Facebook grubumuza katılmak için TIKLAYINIZ

Uygulamaları indirin anında haberdar olun

Kamuya memur alımları, işkur alımları, ekonomi haberleri, memur personel alım ilanları gibi tüm bilgilendirmelerimizden anlık haberdar olarak bildirim almak için mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız...

Android uygulamamız için TIKLAYINIZ

iOS uygulamamız için TIKLAYINIZ