İŞKUR Kasım Ayı İçin Kaç TL İşsizlik Maaşı Verecek? Ödeme Tarihi Açıklaması!

Kasım ayında işsizlik maaşının ne kadar ödeneceği merak ediliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk işsizlik maaşının 5 Kasım da hesaplara yatırılacağını bildirdi. İşsizlik maaşının süresi yatırılan primlere göre değişkenlik göstermektedir. Son 3 yıl içerisinde 600 iş günü prim ödendiği zaman 6 ay, 900 iş günü prim ödendiği zaman 8 ay, 1080 iş günü prim ödendiği zaman ise 10 ay boyunca işsizlik maaşı verilmektedir.

İŞKUR İşsizlik Maaşı Koşulları Nedir?

  • Başvuru şartlarından bir tanesi kendi isteği dışında işsiz kalmak,
  • Kendi kusuru dışında işsiz kalmak,
  • Hizmet akdinin feshinden önceki 3 yıl içinde en az 600 işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,
  • İŞKUR'a internet üzerinden başvuru yapmak veya kuruma giderek başvuru yapmak,
  • Hizmet akdinin sona erdiği günden önceki 120 gün içerisinde hizmet akdine bağlı kalmaktır.

Yukarıdaki başvuru şartlarına sahip olan vatandaşlar bu ödemeden yararlanabilmeleri için gerekli olan başvuru tarihleri arasında başvurularını tamamlamaları da gerekmektedir.

İşsizlik Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır?

İşsizlik parası için başvuru yapmak isteyen kişiler öncelikle www.iskur.gov.tr adresine işsiz olarak üye olmalıdır. Daha sonra hizmet akdinin fesih edilmesinden sonra 30 gün içerisinde İŞKUR kurumuna bizzat giderek başvurunuzu oluşturmalısınız.

Ne kadar Ödeme Yapılacak?

İşsizlik ödeneği son 4 aylık prime göre hesaplanmaktadır. Günlük ortalama brüt %40'dır. Bu orana göre aylık asgari ücretin %80' ini geçmeyecek şekilde işsizlik maaşı verilmektedir. Ayrıca işsizlik ödeneğinde herhangi bir vergi veya kesinti söz konusu olamaz. İŞKUR işsizlik maaşı ile ilgili gelişmelerden anında haberdar olmak için işin olsa mobil uygulaması üzerinden bizi takip etmeyi unutmayınız.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim