İŞKUR üniversiteden mezun olup işsiz kalan vatandaşlara maaş desteği sağlıyor. İŞKUR, birçok program ve sağlamış olduğu iş desteği ile vatandaşlara yardım ederken yeni mezun olan üniversiteli gençleri de unutmuyor. Üniversite mezunlarına destek vererek, mezun olup işsiz kalan geçlere yardımcı olmak amacıyla aylık vermektedir. Mezunlara verilmekte olan İŞKUR maaş desteği, süreçleri, başvuru şekilleri ve diğer detaylarına haberimizde değiniyoruz...

İŞKUR ile KOSGEP ortaklığı ile üniversite mezunlarına yönelik işsizlik maaşı verilmekte olup aynı zamanda KOSGEP ile birlikte girişimci gençlerde desteklenmektedir. Bu maaşı alabilmek için öncelikli olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması gerekmektedir.

İŞKUR’DAN ÜNİVERSİTE MEZUNLARINA MAAŞ DESTEĞİ

İŞKUR tarafından, üniversiteden mezun olmuş ve iş bulamayan gençlere yönelik istihdam alanı oluşturulana kadar günlük 50 TL olarak maaş verilmektedir. Bu maaşı alabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmedir. Ayrıca bu şartları yerine getiren kişiler 2018’den itibaren İŞKUR’dan işsizlik maaşı alabilecekledir. Günlük olarak verilecek olan bu maaştan faydalanabilmek için İŞKUR tarafından verilmekte olan eğitimlere katılma zorunlulukları vardır.

ŞARTLAR NELER

İŞKUR’un sağladığı üniversite mezunu işsizlik maaşı alabilmek için öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekmektedir. Bununla birlikte İŞKUR kaydının bulunması, başvuru yapılmış olması ve üniversite diplomasının olması gerekmektedir. 

Editör: TE Bilisim