Ülkemizin en önemli kamu kurumları arasında yer almakta olan Türkiye İş Kurumu İŞKUR işsizlik konusunda önemli çalışmalar yaptığı gibi yine işini kaybetmiş olan kişilere kendi hatası olmadığı halde işten çıkarılan kişilere işsizlik maaşları vermektedir. Eğer sizlerde işsizseniz, işten çıkarılmışsanız hemen İŞKUR'a müracaatlarınızı yaparak aylık bin 600 liraya varan işsizlik maaşı alabilirsiniz. Peki işsizlik maaşı nasıl alınır, işsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır?

İŞSİZLİK MAAŞINI KİMLER ALABİLİR?

İŞKUR üzerinden bin 600 liraya varan işsizlik maaşı verilmektedir. Peki işsizlik maaşı nasıl alınır? Nasıl müracaat yapılır? Buna göre işten çıkarılmadan önce en az 120 günlük prim gününüzün ödenmiş olması gerekmektedir. Yine son üç sene içerisinde en az 600 günlük priminizin de ödenme şartı bulunuyor. Eğer 600 gün sigorta priminiz yok ve işten çıkarılma tarihinizden önce en az 120 gün sürekli priminiz ödenmediyse işsizlik maaşı alamazsınız.

İŞSİZLİK MAAŞI NASIL ALINIR?

İŞKUR üzerinden yukarıda verilmiş olan detaylara uyumlu kişilere aylık bin 600 liraya kadar yükselen işsizlik maaşı verilmektedir. İşsizlik maaşı almak için işten çıkarılma tarihinizden itibaren en geç bir aya kadar başvurularınızı internet üzerinden ya da İŞKUR şubelerinden yapmanız gerekmektedir. Aksi halde işsizlik maaşı başvurunuz kabul edilmeyecektir. İşsizlik maaşı başvurularını internet üzerinden yapmak isteyen adaylar e-devlet sistemini de inceleyebilirler.

Editör: TE Bilisim