Ülkemizde işsizlik ve ekonomi konusunda önemli çalışmaları bulunmakta olan kamu kurumu olarak bilinen Türkiye İş Kurumu İŞKUR tarafından geçtiğimiz haftalarda gençlere müjdeli haberler verilmiş ve kupon yardımı konusu Türkiye'nin gündemine taşınmıştı.

Buna göre İşin Olsa ekibimize de pek çok genç sosyal medya ile web sitemiz aracılığı ile yoğun istek göndererek kupon yardımı konusunu gündeme getirmemizi istemişti. Buna göre İŞKUR'un vereceğiz 10 bin TL'lik kupon yardımı hakkında yeni detaylar açıklanmaya başladı. Peki kupon yardımı nasıl verilecek ve açıklanan detaylar nedir?

KUPON YARDIMI NEDİR?

Türkiye İş Kurumu İŞKUR tarafından verilecek olan kupon yardımı eğitim harcamaları için kullanılacak bir ücrettir. Her hangi bir alanda kendini geliştiremeyen, vasıfsız olan gençler özel eğitim programlarına katılarak kendilerine meslek edinebilecek ya da gençler eğitim ile ilgili konularda kendilerini geliştirmek isterse bu eğitimleri alarak ücretsiz bir şekilde kendisini eğitim yönünde ilerletebilecektir.

Türkiye İş Kurumu İŞKUR tarafından verilecek olan kupon yardımı toplam 10 bin TL olarak bilinmekte olup gençlere Nisan ayı itibari ile verileceği belirtildi. Buna göre önümüzdeki günler içerisinde kupon yardımı hakkında diğer detaylarında açıklanması beklenmekte olup ilgili bilgiler geldiğinde İşin Olsa ekibi olarak bizlerde konuyu sizlere paylaşacağız.

Editör: TE Bilisim