Türkiye İş Kurumu bünyesinde kayıtlı firmaların açık pozisyonlarına iş arayan kişileri yerleştirmeye devam ettiği gibi aralıklarla düzenlemiş olduğu illerdeki kurslarına katılan adaylara günlük ücret vermeye devam ediyor. Özellikle ev hanımlarının yoğun olarak rağbet göstermiş olduğu kurslar üzerinden İŞKUR günlük 40 TL'ye kadar ücret vermektedir. Peki bu kursların detayları nedir, kimler katılabilir, şartlar nelerdir?

GÜNLÜK 40 TL VERİLİYOR!

İŞKUR üzerinden farklı iller ve farklı meslek gurupları için kurslar düzenlenmektedir. Bu kurslara ev hanımları da başvurabilmekte olup kurslar MEK/ istihdam garantili kurslar ve MEH/ istihdam garantisiz kurslar olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Ev hanımları katılım sağlayacağı bu kurslar üzerinden günlük 40 TL'ye kadar ücret kazanabilir.

Kurslar genel olarak haftanın 5 günü düzenlenmekte (bazı kurslar 6 günde olabilmektedir.) Açılan meslek grubuna göre kurs 2 ay ya da 3 ay devam edebilmektedir. Kursa katılan ev hanımları her gün imza kağıdına imza atmakta ve geldiği gün kadar ücret almaktadır. Eğer açılmış olan kurs MEH/ istihdam garantisiz kurs ise günlük 30 TL ödeme yapılmaktadır. Eğer kurs MEB / istihdam garantili bir kurssa günlük 40 TL verilmektedir. Dikkat edilmesi gereken nokta şudur ki her il ve ilçe için sürekli kurs açılmıyor bu sebepten ev hanımların İŞKUR müracaat merkezlerine giderek bölgelerinde açık kurs var mı, yok mu öğrenmesi gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim