Her gün binlerce işsize iş imkanı sağlayan İŞKUR, sağladığı birçok teşvik imkanı ile işveren ve çalışan adayları için birçok olanak yaratıyor. Bu imkanlar ile işverenlerin üzerindeki yük azalırken iş arayan gençler ve anneler de iş sahibi olarak geçimlerini sağlıyor.

İŞKUR teşvikleri sayesinde sağlanan imkanları değerlendirdiğimizde gençler, çalışan anneler ve meslek kazanmak isteyen çalışan adayları için birçok tercih sunuluyor.

İŞKUR SAYESİNDE 1950 LİRAYA KADAR DESTEK VERİLİYOR

İŞKUR işbaşı eğitim programları, çalışan adaylarının en çok yararlandığı teşvik programı. İşbaşı eğitim programına katılan çalışan adayları 6 aya kadar maaşlarını devlet tarafından alıyor. Aylık 1404 TL maaş alarak çalışma hayatına atılanların genel sağlık sigortaları devlet tarafından karşılanıyor. İş garantisi imkanı ile çalışma imkanı bulan adaylar hem meslek öğreniyor hem de işgücüne katılıyor.

Geleceğin meslekleri işbaşı eğitim programına katılan adaylar, teşvik imkanından daha fazla yararlanıyor. Bulut bilişim uzmanı, endüstriyel robot programcısı, mikro işlem tasarımcısı, endüstriyel tasarım mühendisi, veri tabanı analisti, mobil yazılım geliştirme uzmanı olarak işbaşı eğitimlere katılan adaylar aylık 1950 TL maaş alabiliyor. 9 aya kadar devam eden bu süre ile çalışan adayları genç işsizler için geleceğin mesleklerini öğrenme ve bu mesleklerde çalışma ortamı yaratılıyor.

ÇALIŞAN ANNELERE 400 LİRA DEVLET DESTEĞİ

Çalışan anneler için de yaratılan teşvikler ile işbaşı eğitim programlarına katılan anneler 400 liraya kadar ek destek alabiliyor. 2-5 yaş arasında çocuğunu kreşe veya gündüz bakımevine gönderen annelerin yararlandığı bu imkandan sanayi sektöründeki mesleki eğitim kurslarından ve imalat sektöründeki işbaşı eğitim programlarına katılan anneler yararlanabiliyor.

Genel olarak değerlendirildiğinde işsizlik oranını azaltmak ve işverenin üzerindeki yükü hafifletmek isteyen İŞKUR, devletin sağladığı imkanlardan yararlandırarak gençlerin ve çalışan adayların yeni meslekler öğrenmesini sağlıyor.

Editör: TE Bilisim