Yeni tip koronaviürüs'ün ekonomiye etkilerinden ücretli çalışanlar, yövmiye ile iş yapanlar, herhangi bir sosyal güvencesi olmayanlar normalleşme sürecini bir an önce gelmesini bekliyorlar. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladığı paketlerle bir çok kesime ulaşmaya çalışıyor. Bu süreçte işyerleri kapananların olduğu yerlerde çalışanlara kısa çalışması ödenecek. Kısa çalışma ödemesi prim ve gün sayısını karşılamayanlar için ücretsiz izin ödemesi yapılacak. İşten çıkartılanlar için işsizlik maaşı ödemesi gerçekleştirilecek. Diğer bir gelişme ise işsizlik maaşı başvurusu İŞKUR'dan reddedilenlere yönelik geldi.

İŞSİZLİK MAAŞI ALAMAYANA DESTEK VERİLECEK!

15 Mart 2020 tarihinden sonra işten çıkartılan çalışanlara yönelik olarak yeni bir gelişme yaşandı. İşverenler SGK modülü üzerinden ücretsiz izine çıkarılanlar için Sgk bilgileri ve iletişim bilgilerini giriş yapmaları istenilecek. 15 Mart 2020 tarihinden sonra işten çıkarılan vatandaş İŞKUR'a işsizlik maaşı başvurusu yaptığı halde başvuru şartlarını taşımadığı için reddedilen herkese destek ödemesi yapılacağı belirtildi. Hürriyet Gazetesinden Hacer Boyacıoğlu'nun paylaştığı habere göre işten çıkarıldığı halde işsizlik maaşı başvurusu yapmayanlar içinde internet üzerinden başvuru yapmaları gerekli olacak.

SGK modülünden başvuru nasıl yapılır adım adım ekran anlatımı için TIKLAYIN

1177 TL ÖDEME NE ZAMAN YAPILACAK?

Çalışanlara yapılacak günlük 39,40 Tl aylık 1177 Tl ödeme için 3 Temmuza kadar ödeme gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanlığı kararı ile bu süre 3 ay daha uzatılabilecek. Bu ödemeyi almak için vatandaşların herhangi bir emekli maaşı almıyor olması, herhangi bir işte çalışmıyor olması gerekli olacak. Maaşlar her ayın 8'inde ücretsiz izine çıkarılan vatandaşın hesabına yatırılacak.