Milyonlarca kişi için uzunca sürelerdir istihdam olanakları yaratmış, her gün de yeni personel alım ilanlarını yayımlamaya devam eden İŞKUR; özel sektör ve kamu arasında köprü görevi görüyor. Devlet desteğiyle, devlet eliyle hazırlanan projeleri uygulamaya geçirerek, vatandaşların her iki tarafta da istihdam edilmesine, nitelikli iş gücünün arttırılmasına ve istihdam oranlarının yükseltilmesine yönelik faaliyetler sağlıyor.

Gençlere 800 TL destek

İşe İlk Adım Projesi olarak adlandırılan bu projede, İŞKUR danışmanları aracılığıyla programa katılmış  işe yerleştirmeleri yapılan vatandaşların, maaş ödemelerinin 800 TL' lik kısmını 6 ay boyunca İŞKUR yapıyor. Ek olarak bu ödemeleri yapmasının yanı sıra eğer işveren 12 aylık süre boyunca programa başvuru yapmış kişiyi çalıştırırsa aylık 400 TL destek sağlanıyor. 

Başvuru şartları

Başvuru yapabilmek için adayların en az 18 en fazla 29 yaşında olmaları gerekmektedir. Başvurular İŞKUR üzerinden yapılmakla beraber, başvuru yapacak adayların en az iki yıllık önlisans bölümlerinden ya da lisans bölümlerinden mezun olmuş olmaları gerekmektedir. Başvuruları İŞKUR iş ve meslek danışmanları tarafından da koordine edilecek olan bu adaylar, işe yerleştirildiklerinde hem işveren için önemli bir nitelikli personel ihtiyacını karşılayacaklar, hem de sektördeki yetiştirdiği personeli çalıştırma ihtiyacı hissedilen işyerlerinin çözümleri olacaklar. Yayımlanacak tüm ekonomi ve memur haberlerinden ilk siz haberdar olmak için isinolsa.com mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

iOS için TIKLAYINIZ

Android için TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim