Türkiye İş Kurumu aracılığı ile gençlere vasıf kazandırılmaya ve işsizlere ödemeler yapılmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklama ile istihdam seferberliği hakkında duyurular yapılmış ve gençlere günlük 75 TL'lik ödemenin verileceği belirtilmişti. Peki detaylar nedir?

Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yapılan kurslara katılan gençler günlük 75 TL'lik ödeme alabiliyor ancak yapılan açıklamaların yanlış anlaşılması ya da yanlış bilgilendirilmesinden dolayı gençler İŞKUR'a giderek 75 TL ödeme alma başvurusu yapmaya başladı. Fakat bu yanlış bir durumdur? En doğru bilgileri İşin Olsa ekibi olarak sizlere aktarıyoruz.

75 TL ÖDEME NASIL ALINIR?

İşin Olsa ekibi olarak yaptığımız görüşmeler sonucunda 75 TL'lik ödemenin nasıl alınacağını sizlere şu şekilde açıklayalım. Öncelikle İŞKUR'a başvuru yapıyorsunuz, profil oluşturuyorsunuz, iş ve meslek danışmanları ile görüşmeler yapıyorsunuz. Ardından sadece belirlenmiş olan ''Siber Güvenlik, Yenilenebilir Enerji, Bulut Bilişim ve Kodlama'' meslek dalları için çıkarılacak olan iş garantili eğitim kurslarına katılıyorsunuz.

Katılacağınız kurslar ortalama 9 ay civarı sürecek olup bu süre zarfında da sizlere 75 TL'lik gider ücreti verilecektir. Yani İŞKUR'a giderek 75 TL ödeme alma başvurusu yapma gibi bir durum mevcut değil. Hükümet ilerleyen yıllarda en çok ihtiyaç duyulacak pozisyonlar olan Siber Güvenlik, Yenilenebilir Enerji, Bulut Bilişim ve Kodlama alanları için gençlerin iş garantili eğitim kursu alması ve bu kurs sonucu hem işinin olması hemde kurs boyunca 75 TL ücret kazanmasını istiyor. Yine 18 ile 29 yaş aralığında olmanız da istenilen şartlardan bir tanesidir.

Editör: TE Bilisim