İŞKUR' un hem özel sektör işletmeleri, hem de kamu ve bağlı kuruluşları için istihdam çalışmaları yürüttüğü biliniyor. Eş zamanlı birçok proje birlikte yürütülerek, işsizlik sorununa çözüm üretilmeye, istihdamlar sağlanmaya çalışılıyor. Bizim de isinolsa.com olarak yaptığımız haberlerde değindiğimiz, İŞKUR' un istihdam projeleri kapsamında, 2018 yılı itibariyle 1.2 milyon kişi işe yerleştirildi. Bu kadar yüksek sayıda bir istihdam rakamına ulaşılmasına rağmen, işsizliğe büyük ölçüde bir çözüm üretilmiş, sıfıra yakın noktaya indirilebilmiş değil. Bu bağlamda İŞKUR genel müdürü tarafından da bir açıklama yapılarak, bazı vatandaşların neden iş bulamadıklarına değinildi.

İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya tarafından yapılan açıklamada " Verimli çalışmalar sonucunda zirveye gelmekte zirveyi korumakta zor bir iş. Tüm bu zorluklara rağmen 2018 yılı sonu itibarıyla bir milyon 247 bin 188 kişinin istihdamına aracılık yapan bir kurum olduk. Türkiye de iş bulamayanların en büyük sıkıntısı masabaşı iş istemelerinden kaynaklıdır. Masabaşı iş istemeyen, sanayide çalışmak isteyen, imalat sektöründe çalışmak isteyenlere iş imkanı çok. " ifadelerine yer verildi.

İş Başı Eğitim Programları ve başarı oranı

Program dahilinde hem meslek öğrenen yetiştirilen, hem de iş sahibi yapılan vatandaşların, 1 yıldan daha uzun süre işe başladıkları yerlerde görev aldıklarına dikkat çeken İŞKUR genel müdürü Cafer Uzunkaya, istihdam bu projeyle başarı oranı vurgusunda bulundu. Açıklamasında " 2017 yılında iş başı eğitim programlarına katılanların bir yıl üzeri istihdamda kalma oranının yüzde 91.6'dır. Yani 100 bin kişiden 92 bin kişisi hala istihdamdadır. 2015-2017 yılları noktasında baktığımızda da bu yüzde 82.9'dur. Yine meslek eğitim kurslarımızdan katılanların istihdamda olma oranları yüzde 90'ların üzerindedir. " şeklinde konuştu.

Tüm ekonomi, asgari ücret, memur alımları ve iş ilanlarına yönelik bildirimlerle; gündemden ilk siz haberdar olmak isterseniz ücretsiz olarak mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da bizi takip etmek için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim