Ülkemizde istihdam konusunda önemli çalışmalar gerçekleştirmekte olan Türkiye İş Kurumu İŞKUR gerek iş arayanlara iş bulma gerek ise işçi arayanlara işçi bulma konusunda yenilikler yapmakta olup yıllık olarak bir milyon civarı kişiye istihdam sağlamaktadır.

Buna göre her hangi bir vasfı olmayan adaylar içinde meslek eğitimleri vermekte olan Türkiye İş Kurumu İŞKUR bu adaylara hem vasıf kazandırmakta hem kurs sonunda istihdam garantisi sunmakta hemde meslek eğitimi sonunda adaylara iş bulmaktadır. Buna göre istihdam garantili meslek eğitimlerinde katılımcılara günlük 45 TL para veriliyor.

KURSA KATILANLARA GÜNLÜK 45 TL VERİLİYOR!

Türkiye İş Kurumu İŞKUR aracılığı ile yapılan ve özel sektör kurs firmaları tarafından verilen iş garantili eğitim kapsamlarında adaylara katıldıkları gün boyunca günlük 45 TL'ye varan para verilmektedir. Kurs türüne göre ücretler 25 TL, 35 TL ve 45 TL olarak değişiklik göstermektedir.

Örnek olarak çağrı merkezi müşteri temsilcisi, Dokuma Konfeksiyon Makineci, Kadın Giysileri Dikim Eleman, Erkek Üst Giysileri Dikim Elemanı, Müşteri Hizmetleri Görevlisi/Asistanı, Kesimci vb. gibi pozisyonlar için iş garantili eğitimler verilmektedir. Peki nasıl katılınır?

NASIL KATILINIR?

İŞKUR aracılığı ile yapılmakta olan iş garantili eğitimlere katılmak isteyen adayların öncelikle https://goo.gl/M6dGEY linkini kopyalaması ve tarayıcılarının adres çubuğuna yapıştırıp enter git tuşuna basması gerekmektedir. Ardından kurs türünü MEK istihdam garantili yapacak olan adaylar ara butonuna basarak tüm kursları görebilir ve istediği kurslar için başvurusunu yapabilir.

Editör: TE Bilisim