Ülkemizde bilindiği üzere 4/D statüsünde istihdam etmekte olan kamu işçilerine sosyal haklar ve olanaklar ile birlikte yılda 4 kere tediye ödemeleri, ikramiye ödemeleri yapılmaktadır. Buna göre tediye ödemeleri işçilerin maaşlarına göre değişmekte en düşük 922 TL'den  başlamakta ve 1858 TL'ye kadar yükselmektedir. Cumhurbaşkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde duyurulan belge ile işçilere verilecek olan son tediye ödemelerinin, son ikramiye ödemelerinin ne zaman yapılacağı belirtildi. Peki detaylar nedir, ödemeler ne zaman yapılacak?

Ödemeler Ne Zaman Yapılacak?

Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan ve kamuoyuna duyurulan resmi belge ile kamu kurumlarında işçi statüsünde istihdam eden 4/D personellerine 14 Aralık 2020 tarihinde son tediye ödemelerinin yapılacağı duyuruldu.

Yılda dört kere verilmekte olan tediye ödemelerinin son ödemesi 14 Aralık tarihinde yapılacak ve bu tarihte yapılan tediye ödemeleri ile birlikte 2020 yılının tediye ödemeleri tamamlanmış olacaktır. Buna göre verilen ikramiye tutarları ise ilgili kişilerin maaşlarına göre değişmektedir.

İkramiye Ne Kadar Verileek?

Tediye ödemeleri işçilerin maaşlarına göre değişmekte olup en düşük tediye ödemesi 922 TL olarak ve en yüksek 1858 TL olarak yatırılacaktır. Maaşlara göre ise örneğin kamu kurumlarında 4/D statü ile işçi olarak çalışan ve 4 bin TL maaş alan bir işçi 1239 TL, 6 bin TL maaş alan bir işçi ise 1858 TL ikramiye ödemesi almaktadır.

Editör: TE Bilisim