Covıd-19'un ekonomiye etkileri çalışanlara olduğu kadar esnaflarda bu dönemde mevcut işlerin tamamen durmasından dolayı zor günler geçiyor. Çünkü geliri durdu. Buna göre mevcut kiralarını ödemekte zorluk çeken bazı kiracılara sevindirici haberler gelmeye devam ediyor.

1447 DÜKKANDAN KİRA ALMAYACAK!

İşadamı Dikran Masis 1447 kirada dükkanı bulunuyor. işyeri kapalı olan esnafından kira ücreti almayacağını duyurdu. Örnek bu davranış takdirle karşılanan Dikran Masis açıklamasında “İnsanların dükkanı kapalı. Bundan dolayı bizim böyle kira alma bir hakkımız yok. Toplam 1447 esnafımız evde sıkıntılı şekilde oturmuş, birde bunun yanında kiramı nasıl ödeyeceğim diye mi düşünecek? Ben onların sağlıklı kalmasından yanayım." dedi.

Birinci günden talimatını verdiğini elektrik borcu olsa da alınmaması gerektiği ifade edildi. Açıklamasında esnaftan bu dönemde kira alınmaması için yasa hazırlanması çağrısında bulunarak. Mülk sahiplerine de çağrı yaparak 2 ay kira almasanız ne değişir. Mülkün değeri düşmez her şeyi devletten beklememek lazım dedi.

DİKRAN MASİS KİMDİR?

Dikran Masis kimdir? Ermeni asıllı iş adamı olan Masis ünlü emlakçılar arasındadır. 7 tane çarşısı olduğunu ifade ediyor. İstanbul’da 1946 yılında dünyaya geldi. Eksidji şirketi yönetim kurulu başkanıdır.

Editör: TE Bilisim