Özel sektörde iş kurmak isteyen Genç Girişimciler için en önemli konulardan bir tanesi finansman desteği sağlamaktır. Bu konuda bakanlıklar kamu kurumları bankalar farklı paket programları açıklayarak başvuru şartlarına sahip olan vatandaşların düşük faizli krediler düşük bütçeli  kredi programların dan yararlanmak mümkün olacak. Ticaret Bakanlığı e-ticaret yapmak isteyen ve Dijital Pazarlama yapmak isteyen girişimciye özel destek vereceğini açıkladı.

İŞ KURMAK İÇİN KREDİ NASIL ALINIR? BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

eni iş kurmak isteyen kişilerin paraya ihtiyacı vardır. Bu nedenle iş yeri açma kredisi ya da hibe kredisi devlet destekli bankalar tarafından başvuru yapan kişilere verilmektedir. Vakıfbank, Halkbank, Denizbank, QNB Finansbank, Albaraka Türk ve Akbank gibi bankalar iş kurmak isteyen kişilere kredi desteği sağlamaktadır. Ancak yeni iş yeri açacak kişilerin kredi çekebilmesi için 6 aylık vergi levhası olması zorunlu kılınmıştır. Hem yeni iş kurmak hem de devren iş yeri satın almak için kredi imkanından faydalanabilirsiniz.Faizsiz iş kurmak ya da devren iş yerini satın almak isteyen girişimci kişiler için devlet bankaları, Kalkınma Ajansları, Kooperatifler, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş bankası, Yapı Kredi, Garanti Bankası, Odeabank ve TEB devlet bankaları iş açma kredisi vermektedir. KOSGEB ile aracı olan devlet bankaları 60 ile 360. 000 TL işyeri açma kredisi vermektedir.

İŞYERİ AÇMA KREDİSİ NEREDEN ALINIR?

KOSGEB yeterli sermayesi olan kişilere işyeri açma imkânı sağlamaktadır. Girişimciler, emekliler, ev hanımları, esnaf gibi yeni işyeri kurmak isteyen kişilere destek vererek ekonomiyi canlı tutmayı hedeflemektedir. KOSGEB de açacağınız işyeri ile ilgili aldığınız eğitimler, kurslar ve sertifikalar ile başarılı bir işletmeci yolunda ilerleyebilirsiniz.

İşyeri Açma Başvuru Şartları Nelerdir?

  • Başvuru için 18 yaşınızı doldurmuş olmanız gerekmektedir.
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı KOSGEB ile iş kurma imkanından faydalanabilir.
  • İşletme ortaklarının KOSGEB' in şartlarını sağlıyor olması gerekmektedir.
  • Ortak olan kişilere yalnızca bir destek verilmektedir.
  • Kurulacak işletmenin üçüncü derece tanıdık olmaması gerekmektedir.
  • İkinci defa KOSGEB kredisi almamış olması gerekmektedir.
  • İş planı hakkında proje hazırlanmış olması gerekmektedir.
  • KOSGEB eğitimlerine katılarak sertifika alınması zorunludur.
  • Başarılı bir şekilde KOSGEB kursunu tamamlayan kişilerin 2 yıl içerisinde iş yeri açması gerekmektedir.

 

Editör: TE Bilisim