Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından kendi işletmesini ve işini kurmak isteyen gençlere devlet desteği verileceğini açıkladı. Varank tarafından yapılan açıklamada"KOSGEB'in girişimcilik destek programından yararlanan ya da yararlanmayı planlayan girişimcilerimize, 50 bin liraya kadar yeni bir kredi programı başlatıyoruz. İlk defa uygulanacak bu mekanizmayla, 50 bin liraya kadar alınan kredinin 10 puanlık finansman maliyetini KOSGEB karşılayacak." İfadelerine yer verildi.

KOSGEB Desteği Sağlanacak

Varank tarafından yapılan açıklamada ayrıca KOSGEB’in girişimcilik destek programından yararlanan ya da yararlanmayı planlayan girişimcilere 50 bin liraya kadar yeni bir kredi programı başlatılacağı açıklandı. Buna göre ilk defa yapılacak bu uygulama ile 50 bin liraya kadar alınan kredinin 10 puanlık finansman maliyetini KOSGEB’in karşılayacağı açıklandı. Girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya şehit yakını olması durumunda ise bu 50 bin TL limitin ise 70 bin liraya çıkacağı ifade edildi.

Tekstil Mühendislerine 4 Bin Destek

Varank konuşmasında Sanayi Doktora Programı için geçen hafta çağrıya çıktıklarını hatırlatarak, tekstil mühendislerinin de söz konusu programa başvurması için çağrıda bulunduklarına hatırlatarak programa kabul edilen doktora öğrencilerine aylık 4 bin 500 lira burs verildiğini aktaran Varank, "Doktora öğrencilerimiz, pratikte uygulama şansına kavuşacakları alanlarda eğitim alacaklar. Mezuniyet sonrasındaysa, sunduğumuz istihdam garantisi sayesinde çalıştıkları alanda hiç ara vermeksizin katma değer üretmeye devam edecekler." İfadeleri ile müjde verdi.

Editör: TE Bilisim