Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kendi işini kurmak isteyenlere özel olarak yeni bir proje başlattı. Çalışma Bakanlığı İŞKUR tarafından açıklanan duyuruya göre 2020/2.  dönemine ilişkin proje başvuru detayları belli oldu.

Kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlü ve korumalı işyeri desteğine yönelik proje kapsamında daha önce işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan karşılamak üzere adayların engelli Mesleki Eğitim Rehabilitasyon işe ve işyerine uyum sağlama engelli ile eski hükümlü kendi işini kurmalarına sağlama projesi için destek verilecek. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar için aşağıdaki link üzerinden açıklanan başvuru formunu doldurarak Haziran tarihinden 17 Temmuz 2020 tarihine kadar çalışma ve İŞKUR müdürlüklerine formları elden ya da posta vasıtasıyla teslim edilebilirler Engellilere yönelik olarak sivil toplum kuruluşları üniversiteler işyerleri belediyeler kamu kurumları projeye başvuru yapabilecek.

HİBE DESTEĞİ;

İŞKUR Çalışma Genel Müdürlüğü, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Türkiye işveren Sendikaları Konfederasyonu, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Türkiye sakatlar Konfederasyonu projeye destek veriyor. Bu kurumlar tarafından hazırlanan rehber doğrultusunda başvur şartını sağlayan kişiler gerekli olan başvuru formları doldurmaları ile gerek kuruluş işlemleri desteği işletme gideri desteği olmak üzere;  eski hükümlüler için brüt asgari ücretin 15 katına kadar, engelliler için ise kuruluş işlemleri 5000 TL işletme gideri 15.000 TL kuruluş desteği 45 bin TL destek verilecek.

BAŞVURU TARİHLERİ; 8 Haziran ile 17 Temmuz tarihleri arasında.

Engelliler için 65 Bin Tl, korumalı iş yeri desteğinde 150 Bin Tl’ye kadar, eski hükümlüler için brüt asgari ücretin 15 katına kadar destek verilecek.

2020/2. Dönemine İlişkin Proje Başvuruları  Başvuru rehberi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İŞKUR tarafından açıklanan desteğin detayları https://www.iskur.gov.tr/duyurular/2020-2-donemine-iliskin-proje-basvurulari-basladi/

Editör: TE Bilisim