Girişimciliği desteklemek, ülke ekonomisine katkı sağlamak için iş kuracak gençlere yönelik olarak bazı destekler sağlanıyor. Genç girişimcileri desteklemek maksadıyla, vergi desteği imkanı sunuluyor. Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen ve gelirlerin bir kısmının vergiden muaf tutulmasını konu edinen sistemin detayları netlik kazandı. Bu projede, 29 yaşına kadar olan genç girişimciler iş kurmaları durumunda beyan ettikleri gelirlerin 75 bin TL kadar olan tutarına gelir vergisi muafiyeti elde edecekler.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) açıklama yaptı

GİB tarafından yapılan açıklamada, ilgili düzenleme kapsamındaki detayların daha iyi anlaşılması, imkandan haberdar olan genç girişimci sayısını arttırmak maksadıyla duyurunun yapıldığı bilgisi verildi. Açıklamada " Yeni iş kuran gençlere, üç yıl boyunca elde ettikleri kazancın bir kısmını vergi dışı bırakmak ve bir yıl süreyle sigorta primlerinin Hazinece karşılanması suretiyle gençlerimizin girişimciliğe yönlendirilmesini desteklemek amacıyla getirilen vergi ve sigorta prim teşviki uygulamasına ilişkin detaylı açıklamaların yer aldığı “Genç Girişimcilere Vergi ve Sigorta Prim Teşviki” Broşürü güncellenerek yayınlanmıştır. Ticari, zirai ve mesleki kazancı nedeniyle 1-25 Mart 2019 beyan döneminde Yıllık Beyanname verecek olan mükelleflerden şartları taşıyanların, beyan ettikleri kazançlarının 75.000TL’lik kısmı gelir vergisinden istisna edilecektir. " ifadelerine yer verildi.

Bu sistem tam olarak nasıl işiyor?

Yeni iş kuran girişimci gençler, belirli şartları taşımaları halinde yıllık 75 bin TL' ye kadar olan gelirlerinden muaf tutuluyorlar ve gelir vergisi ödemiyorlar. Ayrıca yeni iş kuran ya da kurmuş girişimcilere KOSGEB tarafından farklı destekler de sağlanıyor. Bunlarla alakalı bilgilendirmelere ulaşmak için KOSGEB' e başvurabilirsiniz. Bu destekler; iş kurma desteği, ekipman ve personel desteği gibi farklı kategorilerden uygulanabiliyor.

EKONOMİ HABERLERİNDEN İLK SİZ HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMALARIMIZI İNDİRMEYİ UNUTMAYINIZ.

İOS> TIKLAYINIZ

ANDROİD> TIKLAYINIZ