Bilindiği gibi Türkiye İstatistik Kurumu aracılığı ile yayımlanan işsizlik oranlarının azaltılması için hükümet ve İŞKUR harekete geçti. Buna göre yıl içerisinde daha fazla iş arayan kişiye istihdam olanağı yaratılması ve işsizliğin ilk olarak tek haneye oradan da ciddi şekilde azaltılması planlanıyor.

İşsizlik konusunda çalışmalar yapılırken hükümet yeni bir konuya daha adım attı. Buna göre iş arayan adaylara hükümetten yardım desteği verilecek ve bu sayede iş arayanın iş veren ile görüşmesi için gerekli olarak ücrette karşılanmış olacak.

YILDA ÜÇ KERE YARDIM

İş arayan kişiye bakanlık aracılığı ile yılda üç kere yardım verilebilecek. Buna göre sağlık raporu, yol masrafı, fotoğraf vb. gibi evrak ve giderler için adaya toplam 40 ila 100 lira arasında yardım verilecek. Yine adayın işe girmesi ile devlet tarafında birkez daha teşvik ücreti verilecek.

600 - 700 LİRA YARDIM

İş arayan kişiye yılda maksimum üç kere toplam 40 - 100 lira arasında yardım verilebilecek ve sosyal yardım alan bir kişinin bu sene içerisinde iş veren ile görüşmesi sonucunda işe yerleşmesi durumunda devlet tarafından 507 liralık bir ücret daha alacak ve bu ücret bir defaya mahsus olarak verilecek.

Kısaca devlet tarafından iş arayan kişiye bir yılda toplam 600 - 700 liralık ücret verilebilecek.
Editör: TE Bilisim